1-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

3- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

4- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

Mahalli İdareler Seçimleri ile İlgili Başbakanlık Genelgesi

18 Aralık 2013 Tarihli ve 28855 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Mahalli İdareler Seçimleri ile İlgili 2013/14 Sayılı Başbakanlık Genelgesi" ile Mahalli İdareler Seçimlerinin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin taleplerinin ivedilikle karşılanması, ihtiyaç duyulacak her türlü taşıt, bilgisayar, yazıcı, modem, hesap makinası, kırtasiye malzemesi, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör gibi araç ve gereç ile bunları kullanabilecek nitelikli işgücü desteğinin sağlanması ve güvenlik güçlerince her türlü güvenlik tedbirinin alınması istenilmiştir.

Genelgeye ulaşmak için linki tıklayınız.

Mahalli İdareler Seçimleri ile İlgili 2013/14 Sayılı Başbakanlık Genelgesi