1-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

3- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

4- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Yapılara İlişkin Esaslar

PLANLI ALANLAR  İMAR YÖNETMELİĞİNDE  YAPILARA İLİŞKİN ESASLAR

Osman ÖZKAN

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

Bilindiği  üzere Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 3 Temmuz 2017 gün ve 30113 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanmış, yürürlüğe girmeden 30 Eylül 2017 tarih ve 30196 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile değişiklik yapılmış ve 01/10/2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Ayrıca Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 70. maddesi uyarınca; uzun bir süre uygulanan ve uygulama sırasında çok sayıda değişiklik yapılan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 01/10/2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin yapılara ilişkin hükümlerini düzenleyen beşinci bölümünde yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları, kat yükseklikleri, yapı piyesleri ve ölçüleri, bina giriş ve rampaları, merdivenler, ışıklıklar ve hava bacaları, bacalar asansörler, akaryakıt servis istasyonları, su depoları, fosseptikler, korkuluklar, kapı ve pencereler, çatılar, çıkmalar, saçaklar, bahçe duvarları, kapıcı dairesi, bekçi odası ve kontrol kulübeleri, portikler, fırınlar, pasajlar ve alışveriş merkezleri, tuvaletler, çay ocakları, bodrumlar, müştemilatlar ve paratonerlere ilişkin düzenlemeler yapılmıştır. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde büyük ölçüde Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğindeki düzenlemeler esas alınmakla birlikte daha ayrıntılı düzenlemelere yer verilmiştir. Biz bu yazımızda Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin yapılara ilişkin kısmının önemli gördüğümüz bölümlerini incelemeye çalışacağız.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.