Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Genelge
Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genelgesi Genelgesi Yayımlanmıştır. Sistemehttps://formyerelbilgi.csb.gov.tradresinden..
Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilme
Başkontrolör Gürsel YILMAZ Bakanlık Makamının Onayı ile Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Hayırlı ve ugurlu..

1-09 Ağustos 2022 Tarihli ve 31918 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2-03 Ağustos 2022 Tarihli ve 31912 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 2022/1)" yayımlanmıştır.

3- 29 Temmuz 2022 Tarihli ve 31907 Sayılı Resmî Gazete'de "Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği" yayımlanmıştır.

4- 26 Temmuz 2022 Tarihli ve 31904 sayılı Resmî Gazete “Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 55)" yayımlanmıştır.

Yeni İmar Yönetmeliğinin Yapılaşmayla İlgili Hükümlerinin Değerlendirilmesi

YENİ İMAR YÖNETMELİĞİNİN YAPILAŞMAYLA İLGİLİ  HÜKÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Metin BİROL

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

02.11.1985? tarih ve 18916 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan, yayınlandığı tarihten günümüze kadar 17 defa değişiklik yapılan ve en son 08.12.2016 tarih ve 29912 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliklerle uygulanmakta olan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 70 inci maddesi ile 01.10.2017 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmış ve bu tarihten itibaren yeni yönetmelik hükümleri uygulamaya konulmuş bulunmaktadır. Yeni Yönetmelik; plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirme ve denetime ilişkin usul ve esaslara yönelik köklü değişiklikler içermektedir. Yönetmeliğin 9 - 26 ncı maddelerini kapsayan dördüncü bölümü, yapılaşmaya ilişkin hükümleri ihtiva etmektedir. Bu yazıda, yeni yönetmeliğin yapılaşma şartlarına ilişkin hükümleri değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.