Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

2-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

3- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 10/01/2018 tarihli ve 376 sayılı Genelgesiyle 1/1/2018–30/06/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

4-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

5- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Yeni İmar Yönetmeliğinin Yapılaşmayla İlgili Hükümlerinin Değerlendirilmesi

YENİ İMAR YÖNETMELİĞİNİN YAPILAŞMAYLA İLGİLİ  HÜKÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Metin BİROL

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

02.11.1985? tarih ve 18916 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan, yayınlandığı tarihten günümüze kadar 17 defa değişiklik yapılan ve en son 08.12.2016 tarih ve 29912 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliklerle uygulanmakta olan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 70 inci maddesi ile 01.10.2017 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmış ve bu tarihten itibaren yeni yönetmelik hükümleri uygulamaya konulmuş bulunmaktadır. Yeni Yönetmelik; plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirme ve denetime ilişkin usul ve esaslara yönelik köklü değişiklikler içermektedir. Yönetmeliğin 9 - 26 ncı maddelerini kapsayan dördüncü bölümü, yapılaşmaya ilişkin hükümleri ihtiva etmektedir. Bu yazıda, yeni yönetmeliğin yapılaşma şartlarına ilişkin hükümleri değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.