Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

2-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

3- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 10/01/2018 tarihli ve 376 sayılı Genelgesiyle 1/1/2018–30/06/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

4-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

5- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Mustafa Kemal İLHAN Sağlıklı Yaşam Parkı

Yıldırım Belediyesince Millet Mahallesi’ne yaptırılan parka, müteveffa meslektaşımız Mustafa Kemal İLHAN’ın adı verilmiştir.  Evinde kalp krizi geçirerek vefat eden, Meslektaşımız ve eski Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal İlhan adına Millet Mahallesi’ne yapılan park, hafta sonu düzenlenen ve meslektaşlarımızdan Başkan Yardımcıları Nuri ÇELİK, Burhanettin TOKMAK, Dernek Başkanı Recep DEMİR'in de katıldığı törenle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ tarafından hizmete açılmıştır.

ÖRNEK PARKA ANLAMLI İSİM

Toplamda 17 bin metrekare alanda, 11 bin metrekaresi yeşil alan, 6000 metrekaresi kullanım alanı olarak düzenlenen “Mustafa Kemal İlhan Sağlıklı Yaşam Parkı”nda her şey mevcut. Engelli çocuk oyun alanından, süs havuzuna, plaj futbol-voleybol alanından, kondisyon alanına, çocuk oyun ünitelerinden, 35 araçlık otopark alanına, kauçuk yürüme yolundan, kafeye kadar bir çok sosyal donatı alanına sahip parkta, Millet Mahallesi yeni bir sosyal donatı alanına kavuşmuş oldu.

Merhum Mustafa Kemal İlhan’ın adını taşıyan “Mustafa Kemal İlhan Sosyal Yaşam Parkı “ açılışına Eşi Ayşe İlhan, Kızı Ezgi İlhan, oğlu Emir İlhan’ın yanı sıra törene İçişleri Bakanlığı’ndan meslektaşlarının katılımı ise diğer konuklar tarafından büyük vefa örneği olarak gösterildi.