1- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

3- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

4- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

5- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

6- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile tecil faizi oranı  yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

Mustafa Kemal İLHAN Sağlıklı Yaşam Parkı

Yıldırım Belediyesince Millet Mahallesi’ne yaptırılan parka, müteveffa meslektaşımız Mustafa Kemal İLHAN’ın adı verilmiştir.  Evinde kalp krizi geçirerek vefat eden, Meslektaşımız ve eski Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal İlhan adına Millet Mahallesi’ne yapılan park, hafta sonu düzenlenen ve meslektaşlarımızdan Başkan Yardımcıları Nuri ÇELİK, Burhanettin TOKMAK, Dernek Başkanı Recep DEMİR'in de katıldığı törenle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ tarafından hizmete açılmıştır.

ÖRNEK PARKA ANLAMLI İSİM

Toplamda 17 bin metrekare alanda, 11 bin metrekaresi yeşil alan, 6000 metrekaresi kullanım alanı olarak düzenlenen “Mustafa Kemal İlhan Sağlıklı Yaşam Parkı”nda her şey mevcut. Engelli çocuk oyun alanından, süs havuzuna, plaj futbol-voleybol alanından, kondisyon alanına, çocuk oyun ünitelerinden, 35 araçlık otopark alanına, kauçuk yürüme yolundan, kafeye kadar bir çok sosyal donatı alanına sahip parkta, Millet Mahallesi yeni bir sosyal donatı alanına kavuşmuş oldu.

Merhum Mustafa Kemal İlhan’ın adını taşıyan “Mustafa Kemal İlhan Sosyal Yaşam Parkı “ açılışına Eşi Ayşe İlhan, Kızı Ezgi İlhan, oğlu Emir İlhan’ın yanı sıra törene İçişleri Bakanlığı’ndan meslektaşlarının katılımı ise diğer konuklar tarafından büyük vefa örneği olarak gösterildi.