1- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

3- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

4- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

5- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

6- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile tecil faizi oranı  yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

Antalya Belek Portnature Luxury Resort Hotel SPA da düzenlenen eğitim semineri

Mahalli idarelerimizin karar organı üyelerini ve çalışanlarını bilgilendirilerek uygulamada karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik rehberlik etmek amacıyla Derneğimizce;
    • Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması,
    • 3628 sayılı Kanun kapsamına giren suçlar ve yargılama usulü,
    • 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Mal alımı, Hizmet alımı, Yapım İşleri, Danışmanlık Hizmet Alımları Uygulama Yönetmelikleri,
   • İl Özel İdareleri ve Belediyelerde; Harcama ve muhasebe yetkilileri ile gerçekleştirme görevlilerinin görev ve sorumlulukları, kamu zararlarının tespit ve tahsil yöntemleri, Harcama sürecinde yer alan görevlilerin kamu zararında sorumlulukları,
    • Belediyeler ve İl Özel İdarelerinde; Sıhhi, gayri sıhhi müesseselere ve umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi, denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemler,
    • 6360 sayılı Kanun Uygulamaları,
    • Mahalli idareler personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği, Mahalli idarelerde sözleşmeli personel ve geçici işçi istihdamı ve mahalli idareler memurlarının disiplin iş ve işlemleri.
     Konularında 22-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya, Belek Portnature Luxury Resort Hotel & SPA'da düzenlenen eğitim semineri düzenlenmiştir.
     Seminerimize konuşmacı olarak Yerel Yönetimler konusunda uzman olan, teorinin yanından uygulamanın içinde olan ve sizlerin imkan, yetki ve sorumluluklarınızı yakından bilen, seminer programında belirtilen konularda;
     Vali-Müsteşar Yardımcısı Enver SALİHOĞLU,
     KONT-DER Başkanı ve İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA,
     Ankara İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri, İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Adem CEYLAN,
     Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ,
     İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir TEKİN,
     İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR,  konuşmacı olarak katılmışlardır.
     Katılımcılara seminer programında belirtilen konuların yanında uygulama karşılaştıkları sorunlarının çözümü için  konuşmacı ve seminerimize katılan meslektaşlarımız tarafından zaman ayrılarak gerekli aydınlatıcı bilgiler verilmiştir.
   Seminer süresince verilen eğitimin, konusu, seviyesi ve kalitesi hususunda katılımcılardan olumlu  tepkiler alınmıştır.