Hayrettin GÜNGÖR'ün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirilmesi
Sevgili Meslektaşımız Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin GÜNGÖR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Müsteşar..
Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 18 Ağustos 2017 Tarihli ve 30158 Sayılı Resmî Gazete " Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 71)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile emlak vergisine esas olmak üzere 2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edilmiştir.

2- 3 Temmuz 2017 Tarihli ve 30113 Sayılı Resmî Gazete'de  "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" yayımlanmıştır. Yönetmelikle plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ilc projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlenmiş; 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1/10/2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Bu Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi yayımı tarihinde, diğer maddeler 1/10/2017 tarihinde yürürlüğe girecektir.

3- 27 Şubat 2017 Tarihli ve 29992 mükerrer sayılı Resmî Gazete" İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanmıştır.

4- 05.01.2017 tarihinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

5- 8 Aralık 2016 Tarihli ve 29912 Sayılı Resmî Gazete'de "Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği" yayınlanmıştır.

5-11 Kasım 2016 Tarihli ve 29885 Sayılı Resmî Gazete'de 474 Sıra No Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği  ile yeniden değerleme oranı 2016 yılı için % 3,83 (üç virgül seksenüç) olarak tespit edilmiştir.

Antalya Belek Portnature Luxury Resort Hotel SPA da düzenlenen eğitim semineri

Mahalli idarelerimizin karar organı üyelerini ve çalışanlarını bilgilendirilerek uygulamada karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik rehberlik etmek amacıyla Derneğimizce;
    • Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması,
    • 3628 sayılı Kanun kapsamına giren suçlar ve yargılama usulü,
    • 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Mal alımı, Hizmet alımı, Yapım İşleri, Danışmanlık Hizmet Alımları Uygulama Yönetmelikleri,
   • İl Özel İdareleri ve Belediyelerde; Harcama ve muhasebe yetkilileri ile gerçekleştirme görevlilerinin görev ve sorumlulukları, kamu zararlarının tespit ve tahsil yöntemleri, Harcama sürecinde yer alan görevlilerin kamu zararında sorumlulukları,
    • Belediyeler ve İl Özel İdarelerinde; Sıhhi, gayri sıhhi müesseselere ve umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi, denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemler,
    • 6360 sayılı Kanun Uygulamaları,
    • Mahalli idareler personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği, Mahalli idarelerde sözleşmeli personel ve geçici işçi istihdamı ve mahalli idareler memurlarının disiplin iş ve işlemleri.
     Konularında 22-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya, Belek Portnature Luxury Resort Hotel & SPA'da düzenlenen eğitim semineri düzenlenmiştir.
     Seminerimize konuşmacı olarak Yerel Yönetimler konusunda uzman olan, teorinin yanından uygulamanın içinde olan ve sizlerin imkan, yetki ve sorumluluklarınızı yakından bilen, seminer programında belirtilen konularda;
     Vali-Müsteşar Yardımcısı Enver SALİHOĞLU,
     KONT-DER Başkanı ve İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA,
     Ankara İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri, İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Adem CEYLAN,
     Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ,
     İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir TEKİN,
     İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR,  konuşmacı olarak katılmışlardır.
     Katılımcılara seminer programında belirtilen konuların yanında uygulama karşılaştıkları sorunlarının çözümü için  konuşmacı ve seminerimize katılan meslektaşlarımız tarafından zaman ayrılarak gerekli aydınlatıcı bilgiler verilmiştir.
   Seminer süresince verilen eğitimin, konusu, seviyesi ve kalitesi hususunda katılımcılardan olumlu  tepkiler alınmıştır.