Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Genelge
Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genelgesi Genelgesi Yayımlanmıştır. Sistemehttps://formyerelbilgi.csb.gov.tradresinden..
Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilme
Başkontrolör Gürsel YILMAZ Bakanlık Makamının Onayı ile Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Hayırlı ve ugurlu..

1-09 Ağustos 2022 Tarihli ve 31918 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2-03 Ağustos 2022 Tarihli ve 31912 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 2022/1)" yayımlanmıştır.

3- 29 Temmuz 2022 Tarihli ve 31907 Sayılı Resmî Gazete'de "Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği" yayımlanmıştır.

4- 26 Temmuz 2022 Tarihli ve 31904 sayılı Resmî Gazete “Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 55)" yayımlanmıştır.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Hükümleri Çerçevesinde Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzni

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE YAPI RUHSATI VE YAPI KULLANMA İZNİ

Recep DEMİR

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği (Yönetmelik),  03.07.2017 tarihli ve 30113 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış, Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi yayımı tarihinde yürürlüğe girmiş, diğer maddeleri 1/10/2017 tarihinde yürürlüğe girmeden önce 30 Eylül 2007 tarihli ve 30196 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile Yönetmeliğin 4, 5, 20, 22, 23, 29, 39, 41, 54, 55, 57, 62, 64 geçici 3. maddelerinde değişiklikler yapılmış; Yönetmelik 1/10/2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş ve bu tarih itibariyle 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu Yönetmelik ile plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlemek amaçlanmış ve uygulama imar planı bulunan alanları kapsamıştır.

Bu çalışmamızda Yönetmeliğin proje ile yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine ilişkin hükümleri çerçevesinde açıklamalarda bulunulacaktır.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.