Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Genelge
Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genelgesi Genelgesi Yayımlanmıştır. Sistemehttps://formyerelbilgi.csb.gov.tradresinden..
Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilme
Başkontrolör Gürsel YILMAZ Bakanlık Makamının Onayı ile Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Hayırlı ve ugurlu..

1-24 Kasım 2022 Tarihli ve 32023 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 542) ile yeniden değerleme oranı 2022 yılı için  % 122,93 (yüz yirmi iki virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir.

2-25 Ağustos 2022 Tarihli ve 31934 Sayılı Resmî Gazetede "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı:?5987)"  yayımlanmıştır.

3-09 Ağustos 2022 Tarihli ve 31918 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

4-03 Ağustos 2022 Tarihli ve 31912 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 2022/1)" yayımlanmıştır.

5- 29 Temmuz 2022 Tarihli ve 31907 Sayılı Resmî Gazete'de "Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği" yayımlanmıştır.

6- 26 Temmuz 2022 Tarihli ve 31904 sayılı Resmî Gazete “Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 55)" yayımlanmıştır.

Yurtiçi Harcırah Tutarları

62,00

100,00

6245 s. Kanun mad. 33/b

Ülke düzeyinde teftiş, denetim ve inceleme yetkisine haiz olanlara

104,00

167,70

Not: - 6245 sayılı Kanununun 33 üncü maddesinin (b) fıkrasının sondan bir önceki paragrafında; bu şekilde gündelik ödenenlerden yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri belgelendirenlere, belge bedelini aşmamak üzere, gündeliklerinin tamamına kadar olan kısmının ayrıca ödeneceği belirtilmiştir.

- 7344 s.Bütçe Kanunu (H) Cetveli Cetveline göre; 6245 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (b) fıkrasına göre yatacak yer temini için ödenecek ücretlerin hesabında gündeliklerinin %50 artırımlı miktarı, (d) fıkrasına göre yapılacak ödemelerde ise görevlendirmenin  ilk 10 günü için gündeliklerinin %50 artırımlı miktarı, takip eden 80 günü için gündeliklerinin %50 si, müteakip 90 günü için ise müstehak oldukları gündeliklerinin %40’ı  esas alınır.

- 7394 s. Kanun geçici 2. maddesine göre; 15 Nisan’dan itibaren yukarıdaki “%50 artırımlı miktarı" ibaresi "%180 artırımlı miktarı” şeklinde, "%50’si” ibaresi “%95’i” şeklinde, “%40’ı" ibaresi “%75’i ” şeklinde uygulanır.

- 7414 s. Kanun eki (H) Cetveline göre; 7 Temmuz’dan itibaren 6245 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (b) fıkrasına göre yatacak yer temini için ödenecek ücretlerin hesabında, 7344 sayılı Kanuna bağlı H cetvelinde yer alan gündeliklerinin 7394 sayılı Kanunun geçici 2. maddesiyle yeniden belirlenen %180 artırımlı miktarı, (d) fıkrasına göre yatacak yer temini için ödenecek ücretin hesabında 7344 sayılı Kanuna bağlı H cetvelinde yer alan gündeliklerinin, görevlendirmenin  ilk 10 günü için 7394 sayılı Kanunun geçici 2. maddesiyle yeniden belirlenen %180 artırımlı miktarı, takip eden 80 günü için %95’i, müteakip 90 günü için ise müstehak oldukları gündeliklerinin %75’i esas alınır.