Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

3- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye istinaden, halen yıllık %19 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

4- 31 Aralık 2019 Tarihli ve 30995 Sayılı Resmi Gazete'de " 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci Maddesine Göre 2020 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ  " Yayımlanmıştır. Tebliği ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 . maddesi uyarınca 1/1/2020 ile 31/12/2020 tarihleri arasında uygulanacak idari para cezası miktarları  belirlenmiştir.

Yavuz SOYKUVVET

BAŞSAĞLIĞI

Sevgili Meslektaşımız Yavuz SOYKUVVET

30.11.2013 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuştur.

YAVUZ SOYKUVVET
(1950-2013)

1.11.1950 tarihinde Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. Atatürk Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümünden mezun oldu.

Memuriyet hayatına Sanayi Bakanlığında başlayan Yavuz SOYKUVVET, 17.05.1977 tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak göreve başladı. 1978-1979 yılları arasında Yerel Yönetim Bakanlığında, daha sonra da tekrar İçişleri Bakanlığında Kontrolör olarak görevine devam etti.

1990-1998 yılları arasında Kontrolörler Başkan Yardımcısı, 1998-2004 yılları arasında da Kontrolörler Başkanı olarak görev yaptı.

1997-1998 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri Derneğinin (KONTDER) Başkanlığını yaptı.

KONTDER yayınları arasında yer alan bir grup meslektaşıyla birlikte yayımladıkları "Yollarda Yiten Zaman" isimli şiir kitabında şiirleri yer almıştır.

Evli ve bir kız çocuğu babasıydı.

Değerli Başkanımızı 30.11.2013 tarihinde kaybettik. Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

KONTDER

Dörtlükler

Bin bir dert gördü yaşadığım her günüm.
Hepsini yenmesini bildi bu çılgın gönlüm.
Bir tek vefasızlığa tahammülü olmadı.
Her insanı sevmekle hata mı etti gönlüm.
Kuru bir yaprak gibi düştü dalından,
Hasretle beklenen yıllara inat.
Bir gençlik rüzgarı geldi ve geçti,
Sonbahara erdi ömrümüz, heyhat.

(Yavuz SOYKUVVET/Yollarda Yiten Zaman-DÖRTLÜKLER)