Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 18 Ağustos 2017 Tarihli ve 30158 Sayılı Resmî Gazete " Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 71)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile emlak vergisine esas olmak üzere 2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edilmiştir.

2- 3 Temmuz 2017 Tarihli ve 30113 Sayılı Resmî Gazete'de  "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" yayımlanmıştır. Yönetmelikle plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ilc projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlenmiş; 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1/10/2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Bu Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi yayımı tarihinde, diğer maddeler 1/10/2017 tarihinde yürürlüğe girecektir.

3- 27 Şubat 2017 Tarihli ve 29992 mükerrer sayılı Resmî Gazete" İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanmıştır.

4- 05.01.2017 tarihinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

5- 8 Aralık 2016 Tarihli ve 29912 Sayılı Resmî Gazete'de "Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği" yayınlanmıştır.

5-11 Kasım 2016 Tarihli ve 29885 Sayılı Resmî Gazete'de 474 Sıra No Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği  ile yeniden değerleme oranı 2016 yılı için % 3,83 (üç virgül seksenüç) olarak tespit edilmiştir.

Yavuz SOYKUVVET

BAŞSAĞLIĞI

Sevgili Meslektaşımız Yavuz SOYKUVVET

30.11.2013 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuştur.

YAVUZ SOYKUVVET
(1950-2013)

1.11.1950 tarihinde Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. Atatürk Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümünden mezun oldu.

Memuriyet hayatına Sanayi Bakanlığında başlayan Yavuz SOYKUVVET, 17.05.1977 tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak göreve başladı. 1978-1979 yılları arasında Yerel Yönetim Bakanlığında, daha sonra da tekrar İçişleri Bakanlığında Kontrolör olarak görevine devam etti.

1990-1998 yılları arasında Kontrolörler Başkan Yardımcısı, 1998-2004 yılları arasında da Kontrolörler Başkanı olarak görev yaptı.

1997-1998 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri Derneğinin (KONTDER) Başkanlığını yaptı.

KONTDER yayınları arasında yer alan bir grup meslektaşıyla birlikte yayımladıkları "Yollarda Yiten Zaman" isimli şiir kitabında şiirleri yer almıştır.

Evli ve bir kız çocuğu babasıydı.

Değerli Başkanımızı 30.11.2013 tarihinde kaybettik. Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

KONTDER

Dörtlükler

Bin bir dert gördü yaşadığım her günüm.
Hepsini yenmesini bildi bu çılgın gönlüm.
Bir tek vefasızlığa tahammülü olmadı.
Her insanı sevmekle hata mı etti gönlüm.
Kuru bir yaprak gibi düştü dalından,
Hasretle beklenen yıllara inat.
Bir gençlik rüzgarı geldi ve geçti,
Sonbahara erdi ömrümüz, heyhat.

(Yavuz SOYKUVVET/Yollarda Yiten Zaman-DÖRTLÜKLER)