1- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır. Yönetmelik ile  22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin  ekinde yer alan Ek-1,   Ek –3 ve Ek –4 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

2- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

3- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

4- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

5- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

18 Nisan 2019 Tarihli ve 30749 sayılı Resmi Gazete'de " Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik (Karar Sayısı: 953)" yayımlanmıştır.

Yönetmelik ile 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslana Dair Genel Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan 'Mahalli İdareler için İçişleri Bakanlığınca” ibaresi "belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve İşletmeler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, İl özel idareleri ve bunlann kurduklan birlik, müessese ve işletmeler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar için İçişleri Bakanlığınca” şeklinde, fil özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri ve belediyelerin kurduklan birlik, müessese ve işletmeler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar tarafından talep edilmesi hâlinde, bu kutumlarm görevde yükselme sınavları ile unvan değşikliği sınavları İçişleri Bakanlığınca” ibaresi "belediyeler ve bunlan kurdukları birlik, müessese ve İşletmeler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, il özel idareleri ve bunların kurdukları birlik, müessese ve İşletmeler ile bunlara bağlı döner semayeli kuruluşlar için İçişleri Bakanlığınca" şeklinde değiştirilmiştir.

Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "İl özel idareleri, belediyeler ve İl özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlik, müessese ve İşletmeler İle bunlara bağlı döner semayeli kuruluşlardaki personel için İçişleri Bakanlığı" ibaresi "Belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve İşletmeler ile bunlara bağlı döner

semayeli kunıluşlardaki personel için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, il özel İdareleri ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlardaki personel için İçişleri Bakanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.

Aynı Yönetmeliğin ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "İçişleri Bakanlığına" ibaresi "belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar İçin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, il özel idareleri ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar için İçişleri Bakanlığına” şeklinde değiştirilmiştir.

Yönetmeliğe ulaşmak için linki tıklayınız.