Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 26 Ocak 2019 Tarihli ve 30667 Sayılı Resmî Gazete'de " Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 62) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır.

2-15 Ocak 2019 Tarihli ve 30656 Sayılı Resmî Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

3-Hazine ve Maliye Bakanlığınca 10.01.2019 tarihli 2019 Yılı Ocak Ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

4-10 Ocak 2019 Tarihli ve 30651 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2019-1)" yayımlanmıştır.

5- 31 Aralık 2018 Tarihli ve 30642 Sayılı Resmî Gazete - 3. Mükerrer'de yayımlanan " Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 51)" ile 1/1/2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edilmiştir.

6- 30 Kasım 2018 Tarihli ve 30611 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan " Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 503)"  ile 2018 yılı için  yeniden değerleme oranı  % 23,73 (yirmiüç virgül yetmişüç) olarak tespit edilmiştir.

7- 6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

8- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

9-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

2013 1 sayılı Kamu İhale Kanunu Genel Tebliği

30 Ocak 2013  ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28544

Kamu İhale Kurumundan:

KAMU İHALE TEBLİĞİ
(TEBLİĞ NO: 2013/1)

MADDE 1 – (1) 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 67 nci maddesine göre, 1/2/2013 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak eşik değerler ve parasal limitler Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2012 yılı Aralık ayı Toptan Eşya Fiyat Endeksi (Toptan Eşya Fiyatları Genel Endeksi Tablosunda 2012 Aralık ayının bir önceki yılın Aralık ayına göre değişim oranı % 2,45) esas alınarak güncellenmiş olup Kanunun ilgili maddeleri bazında aşağıda belirtilmiştir:

a) 3 üncü maddenin birinci fıkrasının (g) bendinde belirtilen 6.629.154,- TL (Altımilyon altıyüzyirmidokuzbin yüzellidört Türk Lirası), 6.791.568,- TL (Altımilyon yediyüzdoksanbirbin beşyüzaltmışsekiz Türk Lirası).

b) 8 inci maddenin birinci fıkrasının;

1) (a) bendinde belirtilen 792.482,- TL (Yediyüzdoksanikibin dörtyüzsekseniki Türk Lirası), 811.897,- TL (Sekizyüzonbirbin sekizyüzdoksanyedi Türk Lirası).

2) (b) bendinde belirtilen 1.320.805,- TL (Birmilyon üçyüzyirmibin sekizyüzbeş Türk Lirası), 1.353.164,- TL (Birmilyon üçyüzelliüçbin yüzaltmışdört Türk Lirası).

3) (c) bendinde belirtilen 29.057.835,- TL (Yirmidokuzmilyon elliyedibin sekizyüzotuzbeş Türk Lirası), 29.769.751,- TL (Yirmidokuzmilyon yediyüzaltmışdokuzbinyediyüzellibir Türk Lirası).

c) 13 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendinin;

1) (1) numaralı alt bendinde belirtilen 86.460,- TL (Seksenaltıbin dörtyüzaltmışTürk Lirası), 88.578,- TL (Seksensekizbin beşyüzyetmişsekiz Türk Lirası), 172.927,- TL (Yüzyetmişikibin dokuzyüzyirmiyedi Türk Lirası), 177.163,- TL (Yüzyetmişyedibin yüzaltmışüç Türk Lirası).

2) (2) numaralı alt bendinde belirtilen 86.460,- TL (Seksenaltıbin dörtyüzaltmış Türk Lirası), 88.578,- TL (Seksensekizbin beşyüzyetmişsekiz Türk Lirası), 172.927,- TL (Yüzyetmişikibin dokuzyüzyirmiyedi Türk Lirası), 177.163,- TL (Yüzyetmişyedibin yüzaltmışüç Türk Lirası), 1.441.114,- TL (Birmilyon dörtyüzkırkbirbin yüzondört Türk Lirası), 1.476.421,- TL (Birmilyon dörtyüzyetmişaltıbin dörtyüzyirmibir Türk Lirası).

3) (3) numaralı alt bendinde belirtilen 172.927,- TL (Yüzyetmişikibin dokuzyüzyirmiyedi Türk Lirası), 177.163,- TL (Yüzyetmişyedibin yüzaltmışüç Türk Lirası), 1.441.114,- TL (Birmilyon dörtyüzkırkbirbin yüzondört Türk Lirası) 1.476.421,- TL (Birmilyon dörtyüzyetmişaltıbindörtyüzyirmibir Türk Lirası).

ç) 21 inci maddenin birinci fıkrasının (f) bendinde belirtilen 144.103,- TL (Yüzkırkdörtbin yüzüç Türk Lirası), 147.633,- TL (Yüzkırkyedibinaltıyüzotuzüç Türk Lirası).

d) 22 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde belirtilen 43.228,- TL (Kırküçbinikiyüzyirmisekiz Türk Lirası), 44.287,- TL (Kırkdörtbin ikiyüzseksenyedi Türk Lirası), 14.403,- TL (Ondörtbin dörtyüzüç Türk Lirası), 14.755,- TL (Ondörtbin yediyüzellibeş Türk Lirası).

e) 53 üncü maddenin birinci fıkrasının (j) bendinin;

1) (1) numaralı alt bendinde belirtilen 288.215,- TL (İkiyüzseksensekizbin ikiyüzonbeşTürk Lirası), 295.276,- TL (İkiyüzdoksanbeşbin ikiyüzyetmişaltı Türk Lirası).

2) (2) numaralı alt bendinde belirtilen 653.493,- TL (Altıyüzelliüçbin dörtyüzdoksanüç Türk Lirası), 669.503,- TL (Altıyüzaltmışdokuzbin beşyüzüç Türk Lirası), 1.305,- TL (Bin üçyüzbeş Türk Lirası), 1.336,- TL (Bin üçyüzotuzaltı Türk Lirası), 1.306.988,- TL (Birmilyon üçyüzaltıbin dokuzyüzseksensekiz Türk Lirası), 1.339.009,- TL (Birmilyon üçyüzotuzdokuzbin dokuz Türk Lirası), 2.612,- TL (İkibin altıyüzoniki Türk Lirası), 2.675,- TL (İkibin altıyüzyetmişbeşTürk Lirası), 3.918,- TL (Üçbin dokuzyüzonsekiz Türk Lirası), 4.013,- TL (Dörtbin onüç Türk Lirası), 13.069.894,- TL (Onüçmilyon altmışdokuzbinsekizyüzdoksandört Türk Lirası), 13.390.106,- TL (Onüçmilyon üçyüzdoksanbinyüzaltı Türk Lirası), 26.139.788,- TL (Yirmialtımilyon yüzotuzdokuzbinyediyüzseksensekiz Türk Lirası), 26.780.212,- TL (Yirmialtımilyon yediyüzseksenbinikiyüzoniki Türk Lirası), 5.226,- TL (Beşbin ikiyüzyirmialtı Türk Lirası), 5.354,- TL (Beşbin üçyüzellidört Türk Lirası).

f) 62 nci maddenin birinci fıkrasının (h) bendinde belirtilen 159.957,- TL (Yüzellidokuzbindokuzyüzelliyedi Türk Lirası), 163.875,- TL (Yüzaltmışüçbin sekizyüzyetmişbeşTürk Lirası).

(2) 1/2/2013 tarihinden itibaren geçerli olacak yukarıda belirtilen Eşik Değerler ve Parasal Limitlere ilişkin, bir önceki dönem ile karşılaştırmalı değerler, ayrıca tablo halinde ekte yer almaktadır.

MADDE 2 – (1) İdarelerin tabi oldukları eşik değer ve parasal limitlerin belirlenmesinde; 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mal? Yönetimi ve Kontrol Kanununun yürürlüğe girmesinden önceki bütçe statüleri göz önünde bulundurulur.

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ 1/2/2013 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Eki için tıklayınız.