Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 26 Ocak 2019 Tarihli ve 30667 Sayılı Resmî Gazete'de " Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 62) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır.

2-15 Ocak 2019 Tarihli ve 30656 Sayılı Resmî Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

3-Hazine ve Maliye Bakanlığınca 10.01.2019 tarihli 2019 Yılı Ocak Ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

4-10 Ocak 2019 Tarihli ve 30651 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2019-1)" yayımlanmıştır.

5- 31 Aralık 2018 Tarihli ve 30642 Sayılı Resmî Gazete - 3. Mükerrer'de yayımlanan " Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 51)" ile 1/1/2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edilmiştir.

6- 30 Kasım 2018 Tarihli ve 30611 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan " Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 503)"  ile 2018 yılı için  yeniden değerleme oranı  % 23,73 (yirmiüç virgül yetmişüç) olarak tespit edilmiştir.

7- 6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

8- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

9-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik

16 Mart 2019 Tarihli ve 30716 Sayılı Resmî Gazete'de " İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanmıştır. Tebliğ ile

"

MADDE 1 – 28/1/2009 tarihli ve 27124 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “satın alınması” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiş ve “belli istekliler arasında ihale usulü ile yapılan danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde ihale dokümanının teslim alındığı tarihi,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 7 nci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “dokümanı satın alanların” ibaresi “dokümanı EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlerin” olarak; altıncı fıkrasının (a) ile (b) bentlerinde ve yedinci fıkrasında yer alan “doküman satın alanların” ibareleri “dokümanı EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlerin” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Tebliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Başlamış olan ihaleler

GEÇİCİ MADDE 6  (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı veya yazılı olarak duyurusu yapılmış olan ihaleler, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan Tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılır.”

MADDE 5 – Aynı Tebliğin eki Ek-1’de yer alan Şikayet Başvuru Dilekçesi Örneğinin (2) numaralı dipnotunda yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6 – Aynı Tebliğin eki Ek-2’de yer alan İtirazen Şikayet Başvuru Dilekçesi Örneğinde yer alan “dokümanı satın alındığı” ibaresi “dokümanının EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak ve (2) numaralı dipnotunda yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 – Bu Tebliğ 1/6/2019 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Tebliğ hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür." düzenlemeleri yapılmıştır.

Tebliğe ulaşmak için linki tıklayınız.