Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Genelge
Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genelgesi Genelgesi Yayımlanmıştır. Sistemehttps://formyerelbilgi.csb.gov.tradresinden..
Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilme
Başkontrolör Gürsel YILMAZ Bakanlık Makamının Onayı ile Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Hayırlı ve ugurlu..

1-24 Kasım 2022 Tarihli ve 32023 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 542) ile yeniden değerleme oranı 2022 yılı için  % 122,93 (yüz yirmi iki virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir.

2-25 Ağustos 2022 Tarihli ve 31934 Sayılı Resmî Gazetede "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı:?5987)"  yayımlanmıştır.

3-09 Ağustos 2022 Tarihli ve 31918 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

4-03 Ağustos 2022 Tarihli ve 31912 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 2022/1)" yayımlanmıştır.

5- 29 Temmuz 2022 Tarihli ve 31907 Sayılı Resmî Gazete'de "Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği" yayımlanmıştır.

6- 26 Temmuz 2022 Tarihli ve 31904 sayılı Resmî Gazete “Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 55)" yayımlanmıştır.

2021 Yılı Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planı

2021 Yılı Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planına ulaşmak için linki tıklayınız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca , İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği kapsamında Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planında  değişiklikler yapılmıştır.

Söz konusu değişikliklere uyum sağlaması bakımından 121- Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabında, 122- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında ve 222- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında gerekli değişiklikler yapılarak Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planı bu doğrultuda güncellenmiştir.

Ayrıca 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yapılacak yapılandırmalar için Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından e-bütçe sistemine tanımlanan kodlar Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planına da tanımlanmıştır.

1. Değişikliğin duyurulmasına ilişkin genel yazımız için tıklayınız.
  2. Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planında yapılan değişiklikleri için tıklayınız.
  3. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından e-bütçe sisteminde yapılan değişiklikler için tıklayınız.
  4. 121- Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabında, 122- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında ve 222- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında yapılan değişiklikler ile 7256 sayılı Kanun kapsamında açılan kodlar için tıklayınız.
  5. Takipli Alacaklar ile 7256 sayılı Kanun kapsamında açılan kodlara ilişkin Değişikliğin duyurulmasına ilişkin genel yazımız için tıklayınız.
  6. Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planı için tıklayınız

Kaynak <https://yerelyonetimler.csb.gov.tr/mahalli-idareler-detayli-hesap-planinda-degisiklik-yapilmistir-haber-257627>