1-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

3- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

4- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

5393 Sayılı Kanuna Göre Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları

Hazine ve Maliye Bakanlığınca 10.01.2019 tarihli 2019 Yılı Ocak Ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

Genelgesiyle 1/1/201931/12/2019 döneminde geçerli olmak üzere; 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesi çerçevesinde 1/7/2019 tarihinden itibaren sözleşmeli personel olarak çalıştırılacakların sözleşmelerinin düzenlenmesinde, sözleşme ücretlerinin tespitinde ve ödenmesinde işlem tesis edilmesi  gereken hususlar belirtilmiştir.

Ayrıca Genelge ile 1/1/2019–30/06/2019 döneminde geçerli olmak üzere

1 - (1) Sayılı Sözleşme Ücret Tavanları Cetveli

2 - (2) Sayılı Ek Ödeme Oranları Cetvelisözleşmeli ücret tavanları belirlenmiştir.

Genelgeye ulaşmak için linki tıklayınız.

Kaynak http://www.bumko.gov.tr/