İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantı İlanı
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER KONTROLÖRLERİ DERNEĞİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTI İLANI Derneğimizin Olağanüstü..
Kontrolörler Başkanlığına yeni görevlendirmeler
Bakanlık Makamının onayı ile Başkontrolör Gürsel YILMAZ Kontrolörler Başkanı olarak, Başkontrolör Onur CAN, Kontrolörler Mehmet..
Fikri Özkök
Derneğimiz üyesi eski meslektadışımız Fikri ÖZKÖK Sayıştay Genel Kurulunda Sayıştay 7. Daire Başkanlığına seçilmiştir. Hayırlı olsun..

1- 25 Kasım 2023 Tarihli ve 32380 Sayılı Resmî Gazete'de "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 554)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile yeniden değerleme oranı 2023 yılı için % 58,46 (elli sekiz virgül kırk altı) olarak tespit edilmiştir

2-12 Ağustos 2023 Tarihli ve 32277 Sayılı Resmî Gazetede "Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ve " Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik "  yayımlanmıştır.

3-24 Kasım 2022 Tarihli ve 32023 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 542) ile yeniden değerleme oranı 2022 yılı için  % 122,93 (yüz yirmi iki virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir.

4-25 Ağustos 2022 Tarihli ve 31934 Sayılı Resmî Gazetede "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı:?5987)"  yayımlanmıştır.

Kamu İhale Tebliği

24 Ocak 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28183

Kamu İhale Kurumundan:

KAMU İHALE TEBLİĞİ

(TEBLİĞ NO: 2012/1)

MADDE 1 – 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 67 nci maddesine göre, 1/2/2012 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak eşik değerler ve parasal limitler Kanunun ilgili maddeleri bazında aşağıda belirtilmiştir:

Buna göre;

1- 3 üncü maddenin;

(g) bendinde belirtilen 5.849.426,- TL (Beşmilyonsekizyüzkırkdokuzbin dörtyüzyirmialtı Türk Lirası), 6.629.154,- TL (Altımilyon altıyüzyirmidokuzbinyüzellidört Türk Lirası),

2- 8 inci maddenin;

(a) bendinde belirtilen 699.270,- TL (Altıyüzdoksandokuzbin ikiyüzyetmiş Türk Lirası), 792.482,- TL (Yediyüzdoksanikibin dörtyüzsekseniki Türk Lirası),

(b) bendinde belirtilen 1.165.451,- TL (Birmilyon yüzaltmışbeşbindörtyüzellibir Türk Lirası), 1.320.805,- TL (Birmilyonüçyüzyirmibinsekizyüzbeş Türk Lirası),

(c) bendinde belirtilen 25.640.021,- TL (Yirmibeşmilyon altıyüzkırkbin yirmibir Türk Lirası), 29.057.835,- TL (Yirmidokuzmilyon elliyedibin sekizyüzotuzbeş Türk Lirası),

3- 13 üncü maddenin (b) bendinin;

(1) nolu alt bendinde belirtilen 76.291,- TL (Yetmişaltıbin ikiyüzdoksanbir Türk Lirası), 86.460,- TL (Seksenaltıbin dörtyüzaltmış Türk Lirası), 152.588,- TL (Yüzelliikibin beşyüzseksensekiz Türk Lirası), 172.927,- TL (Yüzyetmişikibin dokuzyüzyirmiyedi Türk Lirası),

(2) nolu alt bendinde belirtilen 76.291,- TL (Yetmişaltıbin ikiyüzdoksanbir Türk Lirası), 86.460,- TL (Seksenaltıbin dörtyüzaltmış Türk Lirası), 152.588,- TL (Yüzelliikibin beşyüzseksensekiz Türk Lirası), 172.927,- TL (Yüzyetmişikibin dokuzyüzyirmiyedi Türk Lirası), 1.271.609,- TL (Birmilyon ikiyüzyetmişbirbin altıyüzdokuz Türk Lirası), 1.441.114,- TL (Birmilyon dörtyüzkırkbirbin yüzondört Türk Lirası),

(3) nolu alt bendinde belirtilen 152.588,- TL (Yüzelliikibin beşyüzseksensekiz Türk Lirası), 172.927,- TL (Yüzyetmişikibin dokuzyüzyirmiyedi Türk Lirası), 1.271.609,- TL (Birmilyon ikiyüzyetmişbirbin altıyüzdokuz Türk Lirası), 1.441.114,- TL (Birmilyon dörtyüzkırkbirbin yüzondört Türk Lirası),

4- 21 inci maddenin;

(f) bendinde belirtilen 127.154,- TL (Yüzyirmiyedibinyüzellidört Türk Lirası), 144.103,- TL (Yüzkırkdörtbin yüzüç Türk Lirası),

5- 22 nci maddenin;

(d) bendinde belirtilen 38.144,- TL (Otuzsekizbin yüzkırkdört Türk Lirası), 43.228,- TL (Kırküçbinikiyüzyirmisekiz Türk Lirası), 12.709,- TL (Onikibin yediyüzdokuz Türk Lirası), 14.403,- TL (Ondörtbin dörtyüzüç Türk Lirası),

6- 53 üncü maddenin (j) fıkrasının;

(1) nolu bendinde belirtilen 254.315,- TL (İkiyüzellidörtbin üçyüzonbeş Türk Lirası), 288.215,- TL (İkiyüzseksensekizbin ikiyüzonbeş Türk Lirası),

(2) nolu bendinde belirtilen 576.629,- TL (Beşyüzyetmişaltıbinaltıyüzyirmidokuz Türk Lirası), 653.493,- TL (Altıyüzelliüçbin dörtyüzdoksanüç Türk Lirası), 1.152,- TL (Bin yüzelliiki Türk Lirası), 1.305,- TL (Bin üçyüzbeş Türk Lirası), 1.153.259,- TL (Birmilyon yüzelliüçbin ikiyüzellidokuz Türk Lirası), 1.306.988,- TL (Birmilyonüçyüzaltıbin dokuzyüzseksensekiz Türk Lirası), 2.305,- TL (İkibin üçyüzbeş Türk Lirası), 2.612,- TL (İkibin altıyüzoniki Türk Lirası), 3.458,- TL (Üçbin dörtyüzellisekiz Türk Lirası), 3.918,- TL (Üçbin dokuzyüzonsekiz Türk Lirası), 11.532.599,- TL (Onbirmilyon beşyüzotuzikibinbeşyüzdoksandokuz Türk Lirası), 13.069.894,- TL (Onüçmilyon altmışdokuzbin sekizyüzdoksandört Türk Lirası), 23.065.198,- TL (Yirmiüçmilyon altmışbeşbinyüzdoksansekiz Türk Lirası), 26.139.788,- TL (Yirmialtımilyonyüzotuzdokuzbinyediyüzseksensekiz Türk Lirası), 4.612,- TL (Dörtbin altıyüzoniki Türk Lirası), 5.226,- TL (Beşbin ikiyüzyirmialtı Türk Lirası),

7- 62 nci maddenin;

(h) bendinde belirtilen 141.143,- TL (Yüzkırkbirbin yüzkırküç Türk Lirası), 159.957,- TL (Yüzellidokuzbin dokuzyüzelliyedi Türk Lirası),

olarak güncellenmiştir.

1/2/2012 tarihinden itibaren geçerli olacak yukarıda belirtilen Eşik Değerler ve Parasal Limitlere ilişkin, bir önceki dönem ile karşılaştırmalı değerler, ayrıca tablo halinde ekte yer almaktadır.

MADDE 2 – İdarelerin tabi oldukları eşik değer ve parasal limitlerin belirlenmesinde; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun yürürlüğe girmesinden önceki bütçe statülerinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

MADDE 3 – Bu Tebliğ 1/2/2012 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Ek:

4734 SAYILI KANUNDA YER ALAN EŞİK DEĞERLER VE PARASAL LİMİTLERİN