Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 18 Ağustos 2017 Tarihli ve 30158 Sayılı Resmî Gazete " Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 71)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile emlak vergisine esas olmak üzere 2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edilmiştir.

2- 3 Temmuz 2017 Tarihli ve 30113 Sayılı Resmî Gazete'de  "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" yayımlanmıştır. Yönetmelikle plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ilc projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlenmiş; 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1/10/2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Bu Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi yayımı tarihinde, diğer maddeler 1/10/2017 tarihinde yürürlüğe girecektir.

3- 27 Şubat 2017 Tarihli ve 29992 mükerrer sayılı Resmî Gazete" İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanmıştır.

4- 05.01.2017 tarihinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

5- 8 Aralık 2016 Tarihli ve 29912 Sayılı Resmî Gazete'de "Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği" yayınlanmıştır.

5-11 Kasım 2016 Tarihli ve 29885 Sayılı Resmî Gazete'de 474 Sıra No Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği  ile yeniden değerleme oranı 2016 yılı için % 3,83 (üç virgül seksenüç) olarak tespit edilmiştir.

Deniz Sayın

DENİZ SAYIN
(1957- 2007 )

12 Nisan 1957 Yılında Giresun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Giresun’da tamamladı. 1974-1975 öğrenim yılında A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1978 yılında aynı okulun Siyaset ve İdare bölümünden mezun oldu.  1979 Ocak ayında Yerel Yönetim Bakanlığında müfettiş yardımcılığı ile kamu görevine başladı.
   1979 yılı sonunda Yerel Yönetim Bakanlığının kapatılması sonrasında 1 Mart 1980 yılında Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne memur olarak gönderildi.
   1981 Şubat ayında İçişleri Bakanlığı’nda Kontrolör olarak göreve başladı.
   1992 yılında TODAİE ‘de Uzmanlık Eğitimi programına katılarak Kamu Yönetimi Uzmanı oldu.
   Mesleki alanda yayın yapan Belediye, Çağdaş Yerel Yönetimler, Yerel Gündem, Kamu Yönetimi Dünyası, Memleket Mevzuat ve Birlik Dergilerinde çok sayıda makale ve mizah yazıları yazdı.
   1999 yılında, “Su Hizmetleri Yönetimi, Genel Yapı” adlı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin ortak çalışmasıyla oluşturulan kitabın yayın kurulunda yer aldı, “Bölge Kalkınma Ajansları Nedir,  Ne Değildir?”  derleme kitabında bir makalesi ile biri yayına hazır diğeri yarım kalmış iki romanı bulunmaktadır.
   Daha iyi yerel yönetimler uğruna yıllarca kalemi ile mücadele eden ve olağanüstü çaba gösteren Deniz Sayın, ne yazık 13.03.2007 tarihinde bir “trafik kazasının”nın kurbanı oldu.
   Belediye Dergisi, Yerel Gündem Dergisi ve Kamu Yönetimi Dünyası Dergisinde Necabettin Muhterem, Tekaüt Canan Abla,   Cabbar Boğupatar ve Ord. Prıf. Abuzittin Dandik adlarıyla yazdığı mizah yazıları 2013 yılında kurucu üyesi bulunduğu Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği tarafından Deniz Sayın anısına “Necabettin Muhterem ve Diğerleri” adı ile kitap haline getirilmiştir.

Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

KONTDER