Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Genelge
Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genelgesi Genelgesi Yayımlanmıştır. Sistemehttps://formyerelbilgi.csb.gov.tradresinden..
Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilme
Başkontrolör Gürsel YILMAZ Bakanlık Makamının Onayı ile Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Hayırlı ve ugurlu..

1-09 Ağustos 2022 Tarihli ve 31918 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2-03 Ağustos 2022 Tarihli ve 31912 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 2022/1)" yayımlanmıştır.

3- 29 Temmuz 2022 Tarihli ve 31907 Sayılı Resmî Gazete'de "Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği" yayımlanmıştır.

4- 26 Temmuz 2022 Tarihli ve 31904 sayılı Resmî Gazete “Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 55)" yayımlanmıştır.

Deniz Sayın

DENİZ SAYIN
(1957- 2007 )

12 Nisan 1957 Yılında Giresun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Giresun’da tamamladı. 1974-1975 öğrenim yılında A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1978 yılında aynı okulun Siyaset ve İdare bölümünden mezun oldu.  1979 Ocak ayında Yerel Yönetim Bakanlığında müfettiş yardımcılığı ile kamu görevine başladı.
   1979 yılı sonunda Yerel Yönetim Bakanlığının kapatılması sonrasında 1 Mart 1980 yılında Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne memur olarak gönderildi.
   1981 Şubat ayında İçişleri Bakanlığı’nda Kontrolör olarak göreve başladı.
   1992 yılında TODAİE ‘de Uzmanlık Eğitimi programına katılarak Kamu Yönetimi Uzmanı oldu.
   Mesleki alanda yayın yapan Belediye, Çağdaş Yerel Yönetimler, Yerel Gündem, Kamu Yönetimi Dünyası, Memleket Mevzuat ve Birlik Dergilerinde çok sayıda makale ve mizah yazıları yazdı.
   1999 yılında, “Su Hizmetleri Yönetimi, Genel Yapı” adlı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin ortak çalışmasıyla oluşturulan kitabın yayın kurulunda yer aldı, “Bölge Kalkınma Ajansları Nedir,  Ne Değildir?”  derleme kitabında bir makalesi ile biri yayına hazır diğeri yarım kalmış iki romanı bulunmaktadır.
   Daha iyi yerel yönetimler uğruna yıllarca kalemi ile mücadele eden ve olağanüstü çaba gösteren Deniz Sayın, ne yazık 13.03.2007 tarihinde bir “trafik kazasının”nın kurbanı oldu.
   Belediye Dergisi, Yerel Gündem Dergisi ve Kamu Yönetimi Dünyası Dergisinde Necabettin Muhterem, Tekaüt Canan Abla,   Cabbar Boğupatar ve Ord. Prıf. Abuzittin Dandik adlarıyla yazdığı mizah yazıları 2013 yılında kurucu üyesi bulunduğu Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği tarafından Deniz Sayın anısına “Necabettin Muhterem ve Diğerleri” adı ile kitap haline getirilmiştir.

Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

KONTDER