1-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

3- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

4- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

Deniz Sayın

DENİZ SAYIN
(1957- 2007 )

12 Nisan 1957 Yılında Giresun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Giresun’da tamamladı. 1974-1975 öğrenim yılında A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1978 yılında aynı okulun Siyaset ve İdare bölümünden mezun oldu.  1979 Ocak ayında Yerel Yönetim Bakanlığında müfettiş yardımcılığı ile kamu görevine başladı.
   1979 yılı sonunda Yerel Yönetim Bakanlığının kapatılması sonrasında 1 Mart 1980 yılında Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne memur olarak gönderildi.
   1981 Şubat ayında İçişleri Bakanlığı’nda Kontrolör olarak göreve başladı.
   1992 yılında TODAİE ‘de Uzmanlık Eğitimi programına katılarak Kamu Yönetimi Uzmanı oldu.
   Mesleki alanda yayın yapan Belediye, Çağdaş Yerel Yönetimler, Yerel Gündem, Kamu Yönetimi Dünyası, Memleket Mevzuat ve Birlik Dergilerinde çok sayıda makale ve mizah yazıları yazdı.
   1999 yılında, “Su Hizmetleri Yönetimi, Genel Yapı” adlı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin ortak çalışmasıyla oluşturulan kitabın yayın kurulunda yer aldı, “Bölge Kalkınma Ajansları Nedir,  Ne Değildir?”  derleme kitabında bir makalesi ile biri yayına hazır diğeri yarım kalmış iki romanı bulunmaktadır.
   Daha iyi yerel yönetimler uğruna yıllarca kalemi ile mücadele eden ve olağanüstü çaba gösteren Deniz Sayın, ne yazık 13.03.2007 tarihinde bir “trafik kazasının”nın kurbanı oldu.
   Belediye Dergisi, Yerel Gündem Dergisi ve Kamu Yönetimi Dünyası Dergisinde Necabettin Muhterem, Tekaüt Canan Abla,   Cabbar Boğupatar ve Ord. Prıf. Abuzittin Dandik adlarıyla yazdığı mizah yazıları 2013 yılında kurucu üyesi bulunduğu Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği tarafından Deniz Sayın anısına “Necabettin Muhterem ve Diğerleri” adı ile kitap haline getirilmiştir.

Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

KONTDER