Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

3- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye istinaden, halen yıllık %19 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

4- 31 Aralık 2019 Tarihli ve 30995 Sayılı Resmi Gazete'de " 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci Maddesine Göre 2020 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ  " Yayımlanmıştır. Tebliği ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 . maddesi uyarınca 1/1/2020 ile 31/12/2020 tarihleri arasında uygulanacak idari para cezası miktarları  belirlenmiştir.

Deniz Sayın

DENİZ SAYIN
(1957- 2007 )

12 Nisan 1957 Yılında Giresun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Giresun’da tamamladı. 1974-1975 öğrenim yılında A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1978 yılında aynı okulun Siyaset ve İdare bölümünden mezun oldu.  1979 Ocak ayında Yerel Yönetim Bakanlığında müfettiş yardımcılığı ile kamu görevine başladı.
   1979 yılı sonunda Yerel Yönetim Bakanlığının kapatılması sonrasında 1 Mart 1980 yılında Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne memur olarak gönderildi.
   1981 Şubat ayında İçişleri Bakanlığı’nda Kontrolör olarak göreve başladı.
   1992 yılında TODAİE ‘de Uzmanlık Eğitimi programına katılarak Kamu Yönetimi Uzmanı oldu.
   Mesleki alanda yayın yapan Belediye, Çağdaş Yerel Yönetimler, Yerel Gündem, Kamu Yönetimi Dünyası, Memleket Mevzuat ve Birlik Dergilerinde çok sayıda makale ve mizah yazıları yazdı.
   1999 yılında, “Su Hizmetleri Yönetimi, Genel Yapı” adlı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin ortak çalışmasıyla oluşturulan kitabın yayın kurulunda yer aldı, “Bölge Kalkınma Ajansları Nedir,  Ne Değildir?”  derleme kitabında bir makalesi ile biri yayına hazır diğeri yarım kalmış iki romanı bulunmaktadır.
   Daha iyi yerel yönetimler uğruna yıllarca kalemi ile mücadele eden ve olağanüstü çaba gösteren Deniz Sayın, ne yazık 13.03.2007 tarihinde bir “trafik kazasının”nın kurbanı oldu.
   Belediye Dergisi, Yerel Gündem Dergisi ve Kamu Yönetimi Dünyası Dergisinde Necabettin Muhterem, Tekaüt Canan Abla,   Cabbar Boğupatar ve Ord. Prıf. Abuzittin Dandik adlarıyla yazdığı mizah yazıları 2013 yılında kurucu üyesi bulunduğu Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği tarafından Deniz Sayın anısına “Necabettin Muhterem ve Diğerleri” adı ile kitap haline getirilmiştir.

Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

KONTDER