Hayrettin GÜNGÖR'ün Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeliğine atanması
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları Üyeliklerine Yapılan Atamalar..

1-6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

2- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 6/7/2018 tarihli ve 10 sıra nolu Genelgesiyle 1/7/201831/12/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

3- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

4-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

5-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

6- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Deniz Sayın

DENİZ SAYIN
(1957- 2007 )

12 Nisan 1957 Yılında Giresun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Giresun’da tamamladı. 1974-1975 öğrenim yılında A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1978 yılında aynı okulun Siyaset ve İdare bölümünden mezun oldu.  1979 Ocak ayında Yerel Yönetim Bakanlığında müfettiş yardımcılığı ile kamu görevine başladı.
   1979 yılı sonunda Yerel Yönetim Bakanlığının kapatılması sonrasında 1 Mart 1980 yılında Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne memur olarak gönderildi.
   1981 Şubat ayında İçişleri Bakanlığı’nda Kontrolör olarak göreve başladı.
   1992 yılında TODAİE ‘de Uzmanlık Eğitimi programına katılarak Kamu Yönetimi Uzmanı oldu.
   Mesleki alanda yayın yapan Belediye, Çağdaş Yerel Yönetimler, Yerel Gündem, Kamu Yönetimi Dünyası, Memleket Mevzuat ve Birlik Dergilerinde çok sayıda makale ve mizah yazıları yazdı.
   1999 yılında, “Su Hizmetleri Yönetimi, Genel Yapı” adlı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin ortak çalışmasıyla oluşturulan kitabın yayın kurulunda yer aldı, “Bölge Kalkınma Ajansları Nedir,  Ne Değildir?”  derleme kitabında bir makalesi ile biri yayına hazır diğeri yarım kalmış iki romanı bulunmaktadır.
   Daha iyi yerel yönetimler uğruna yıllarca kalemi ile mücadele eden ve olağanüstü çaba gösteren Deniz Sayın, ne yazık 13.03.2007 tarihinde bir “trafik kazasının”nın kurbanı oldu.
   Belediye Dergisi, Yerel Gündem Dergisi ve Kamu Yönetimi Dünyası Dergisinde Necabettin Muhterem, Tekaüt Canan Abla,   Cabbar Boğupatar ve Ord. Prıf. Abuzittin Dandik adlarıyla yazdığı mizah yazıları 2013 yılında kurucu üyesi bulunduğu Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği tarafından Deniz Sayın anısına “Necabettin Muhterem ve Diğerleri” adı ile kitap haline getirilmiştir.

Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

KONTDER