Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 26 Ocak 2019 Tarihli ve 30667 Sayılı Resmî Gazete'de " Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 62) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır.

2-15 Ocak 2019 Tarihli ve 30656 Sayılı Resmî Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

3-Hazine ve Maliye Bakanlığınca 10.01.2019 tarihli 2019 Yılı Ocak Ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

4-10 Ocak 2019 Tarihli ve 30651 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2019-1)" yayımlanmıştır.

5- 31 Aralık 2018 Tarihli ve 30642 Sayılı Resmî Gazete - 3. Mükerrer'de yayımlanan " Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 51)" ile 1/1/2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edilmiştir.

6- 30 Kasım 2018 Tarihli ve 30611 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan " Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 503)"  ile 2018 yılı için  yeniden değerleme oranı  % 23,73 (yirmiüç virgül yetmişüç) olarak tespit edilmiştir.

7- 6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

8- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

9-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

Karayolu Yolcu Taşımacılığında Kullanılan Terminallere İlişkin Tavan Ücret Tarifeleri Hakkında Tebliğ

17 Kasım 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28470

TEBLİĞ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından:

KARAYOLU YOLCU TAŞIMACILIĞINDA KULLANILAN TERMİNALLERE
İLİŞKİN TAVAN ÜCRET TARİFELERİ HAKKINDA TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 65)

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ, 26/9/2011 tarihli ve 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci, 7 nci, 28 inci ve 34 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 2 – (1) Karayolu yolcu terminal işletmeciliği yapmaya yetkili olan T1 ve T2 yetki belgesi sahibi işletmecilerin, terminallerden çıkış yapan taşıtlar ile terminal alanı içerisinde bulunan otoparklarını kullanan taşıtlardan alacakları ücretlere esas teşkil eden tavan ücret tarifeleri; 31/12/2013 tarihine kadar uygulanmak üzere Bakanlıkça belirlenmiş olup EK-1’de yer almaktadır.

(2) EK-1’de yer alan tavan ücret tarifeleri terminalin bulunduğu yerleşim yerinin nüfusu esas alınarak uygulanır. Buna göre terminal işletmecileri:

a) Merkez nüfusu 50.000 ve altında olan yerlerde tavan ücretlerinin % 40’ını,

b) Merkez nüfusu 50.001-150.000 arasında olan yerlerde tavan ücretlerinin % 50’sini,

c) Merkez nüfusu 150.001-300.000 arasında olan yerlerde tavan ücretlerinin % 60’ını,

ç) Merkez nüfusu 300.001-500.000 arasında olan yerlerde tavan ücretlerinin % 65’ini,

d) Merkez nüfusu 500.001-1.000.000 arasında olan yerlerde tavan ücretlerinin % 70’ini,

e) Merkez nüfusu 1.000.001-2.000.000 arasında olan yerlerde tavan ücretlerinin % 80’ini,

f) Merkez nüfusu 2.000.001-3.000.000 arasında olan yerlerde tavan ücretlerinin % 85’ini,

g) Merkez nüfusu 3.000.001- 4.000.000 arasında olan yerlerde tavan ücretlerinin % 90’ını,

ğ) Merkez nüfusu 4.000.001 ve yukarı olan yerlerde tavan ücretlerini,

aşmamak kaydıyla kendi ücret tarifelerini belirlerler.

(3) İkinci fıkradaki oranlar esas alınarak belirlenecek ücret tarifesinin, uygulanmakta olan ücret tarifelerinin üzerinde olması halinde işletmeciler; mevcut ücret tarifelerini uygulayabilirler.

(4) Uyguladıkları ücret tarifeleri bu Tebliğe uymayan terminal işletmecileri, bu Tebliğin yayımından itibaren Bakanlığa başvurarak en geç yirmi gün içerisinde her türlü iş ve işlemlerini tamamlayarak bu Tebliğe uygun ücret tarifelerini alır ve uygularlar.

(5) Bu Tebliğ ile belirlenen tavan ücret tarifelerine Katma Değer Vergisi dahildir.

(6) Terminal işletmecileri, bu ücret tarifelerini, herkesin kolayca görebileceği şekilde terminal ve otopark girişlerine asmak suretiyle ilan ederler.

(7) Bu Tebliğde yer almayan hususlarda 11/6/2009 tarihli ve 27255 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin ücret tarifelerine ilişkin hükümleri uygulanır.

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yürütür.

Eki için tıklayınız.