1-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

3- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

4- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

İmar Mevzuatı ve Yeni İmar Yönetmeliğinde Arsalara İlişkin Hükümler

İMAR MEVZUATI VE  YENİ İMAR YÖNETMELİĞİNDE ARSALARA İLİŞKİN HÜKÜMLER

Sebaatin KARAKAYA

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

Giriş :

3 Temmuz 2017 tarihli ve 30113 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihinde de yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş olup, arsalara ilişkin hükümlerinde de yeni uygulamalar ve düzenlemeler yapılmıştır. Yönetmeliğin arsalara ilişkin hükümler başlıklı üçüncü bölümünün 6 ncı maddesinde parsel büyüklükleri, 7 nci maddesinde ifraz ve tevhit ve 8 inci maddesinde de parsele ilişkin hükümler ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.