Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

2-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

3- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 10/01/2018 tarihli ve 376 sayılı Genelgesiyle 1/1/2018–30/06/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

4-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

5- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

İmar Mevzuatı ve Yeni İmar Yönetmeliğinde Arsalara İlişkin Hükümler

İMAR MEVZUATI VE  YENİ İMAR YÖNETMELİĞİNDE ARSALARA İLİŞKİN HÜKÜMLER

Sebaatin KARAKAYA

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

Giriş :

3 Temmuz 2017 tarihli ve 30113 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihinde de yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş olup, arsalara ilişkin hükümlerinde de yeni uygulamalar ve düzenlemeler yapılmıştır. Yönetmeliğin arsalara ilişkin hükümler başlıklı üçüncü bölümünün 6 ncı maddesinde parsel büyüklükleri, 7 nci maddesinde ifraz ve tevhit ve 8 inci maddesinde de parsele ilişkin hükümler ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.