Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

3- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye istinaden, halen yıllık %19 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

4- 31 Aralık 2019 Tarihli ve 30995 Sayılı Resmi Gazete'de " 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci Maddesine Göre 2020 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ  " Yayımlanmıştır. Tebliği ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 . maddesi uyarınca 1/1/2020 ile 31/12/2020 tarihleri arasında uygulanacak idari para cezası miktarları  belirlenmiştir.

Asgari geçim indirimi

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ MİKTARLARI (01.01.2019-31.12.2019)

(193 s.K. mad.32; 265 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği; 25.12.2018 gün ve 2018/1 Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı)

Medeni Hali

Aylık

Medeni Hali

Aylık

Bekar

Evli eşi çalışmayan ve çocuksuz

Evli eşi çalışan ve çocuksuz

Evli eşi çalışmayan ve 1 çocuklu

Evli eşi çalışan ve 1 çocuklu

Evli eşi çalışmayan ve 2 çocuklu

Evli eşi çalışan ve 2 çocuklu

Evli eşi çalışmayan ve 3 çocuklu *

Evli eşi çalışan ve 3 çocuklu

(*)Asgari ücretin 2018 yılı Gelir Vergisi tutarı aylık 326,20 TL olduğundan;

Asgari Geçim İndirimi 2018 yılında aylık 326,20 TL’yi aşamayacaktır.

Evli eşi çalışan ve 4 çocuklu

Evli eşi çalışan ve 5 çocuklu *