Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 18 Ağustos 2017 Tarihli ve 30158 Sayılı Resmî Gazete " Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 71)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile emlak vergisine esas olmak üzere 2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edilmiştir.

2- 3 Temmuz 2017 Tarihli ve 30113 Sayılı Resmî Gazete'de  "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" yayımlanmıştır. Yönetmelikle plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ilc projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlenmiş; 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1/10/2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Bu Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi yayımı tarihinde, diğer maddeler 1/10/2017 tarihinde yürürlüğe girecektir.

3- 27 Şubat 2017 Tarihli ve 29992 mükerrer sayılı Resmî Gazete" İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanmıştır.

4- 05.01.2017 tarihinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

5- 8 Aralık 2016 Tarihli ve 29912 Sayılı Resmî Gazete'de "Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği" yayınlanmıştır.

5-11 Kasım 2016 Tarihli ve 29885 Sayılı Resmî Gazete'de 474 Sıra No Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği  ile yeniden değerleme oranı 2016 yılı için % 3,83 (üç virgül seksenüç) olarak tespit edilmiştir.

Asgari geçim indirimi

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ MİKTARLARI (01.01.2017-31.12.2017)

(193 s.K. mad.32; 265 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği; 29.12.2016 gün ve 2016/1 Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı)

Medeni Hali

Aylık

Medeni Hali

Aylık

Bekar

Evli eşi çalışmayan ve çocuksuz

Evli eşi çalışan ve çocuksuz

Evli eşi çalışmayan ve 1 çocuklu

Evli eşi çalışan ve 1 çocuklu

Evli eşi çalışmayan ve 2 çocuklu

Evli eşi çalışan ve 2 çocuklu

Evli eşi çalışmayan ve 3 çocuklu *

Evli eşi çalışan ve 3 çocuklu

(*)Asgari ücretin 2017 yılı Gelir Vergisi tutarı aylık 226,63 TL olduğundan;

Asgari Geçim İndirimi 2017 yılında aylık 226,63 TL’yi aşamayacaktır.

Evli eşi çalışan ve 4 çocuklu

Evli eşi çalışan ve 5 çocuklu *