Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..
KONT-DER 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER KONTROLÖRLERİ DERNEĞİ 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı..

1- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

3- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

4- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

5- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

6- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile tecil faizi oranı  yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

Tarihçe

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü 1977 yılında teşekkül ettirilmiş olup, 1978 yılında Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulunca kadro ve özlük hakları ile birlikte bu Bakanlığa intikal ettirilmişlerdir. 1979 yılında Yerel Yönetim Bakanlığı kaldırılınca; İçişleri Bakanlığına dönen Mahalli İdareler Kontrolörleri 1989 yılına kadar Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürütmüşlerdir.

3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 38. maddesine göre istihdam yeri İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü olarak belirlenen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri,  İçişleri Bakanlığı Bakanlık Makamının 19.01.1989 tarihli onay emirleri doğrultusunda istihdam yerleri olan Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesine dönmüşlerdir ve Kontrolörler Başkanlığı olarak İçişleri Bakanı adına mahalli idarelerde; teftiş, denetim, araştırma, inceleme, ön inceleme ve soruşturma görevlerini yerine getirmektedirler.

Kuruluşundan bugüne kadar 35 yıl geçmiş olan Kontrolörler Başkanlığında halen, 100 başkontrolör, 7 kontrolör ve 24 stajyer olmak üzere toplam 131 kontrolör mevcuttur. Mevcut başkontrolör ve kontrolörlerden 15’i geçici görevlendirme ile mahalli idarelerde genel sekreterlik, genel sekreter yardımcılığı, belediye başkan yardımcılığı gibi çeşitli idari görevlerde bulunmakta olup, birçok kontrolör ise değişik kurumlarda önemli görevlere atanmıştır.