Hayrettin GÜNGÖR'ün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirilmesi
Sevgili Meslektaşımız Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin GÜNGÖR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Müsteşar..
Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1-11 Kasım 2016 Tarihli ve 29885 Sayılı Resmî Gazete'de 474 Sıra No Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği  ile yeniden değerleme oranı 2016 yılı için % 3,83 (üç virgül seksenüç) olarak tespit edilmiştir.
2-25 Ağustos 2016 Tarihli ve 29812 Sayılı Resmî Gazete'de Emlak Vergisi Kanunu (Seri No: 68) Genel Tebliği yayınlanmıştır. Tebliğ ile emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerine ilişkin tutarlar  bu Tebliğ ekinde belirtilmiştir.
3-27.05.2016 tarihli ve  29724 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de  yeni "Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği" yayımlanmış, Bu Yönetmeliğin bütçenin hazırlanmasına ilişkin hükümleri yayımı tarihinde, diğer hükümleri ise 1/1/2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.
4-18 Kasım 2015 Tarihli ve 29536 Sayılı Resmî Gazete'de; " Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile " Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği" yayımlanmıştır.
5-14 Kasım 2015 Tarihli ve 29532 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan"  Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin geçici 6 ncı maddesinde yer alan “1/1/2016” ibaresi “1/1/2017” olarak değiştirilmiştir.
6--2 Şubat 2015 Tarihli ve 29255 Sayılı Resmî Gazete'de Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik yayımlanmıştır.
7-1 Şubat 2015 Tarihli ve 29254 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Büyükşehir Belediyeleri ve İl Özel İdareleri Tarafından Afet ve Acil Durumlar ile Sivil Savunmaya İlişkin Yatırımlara Ayrılan Bütçeden Yapılacak Harcamalara Dair Yönetmelik yayımlanmıştır.
8-29 Ocak 2015 Tarihli ve 29251 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu İhale Tebliği (No: 2015/1) ile 1/2/2015 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak eşik değerler ve parasal limitler belirlenmiştir.

Kabahatler Kanununa Göre Para Cezaları

KABAHATLER KANUNUNA GÖRE PARA CEZALARI (01.01.2016 - 31.12.2016)

(5326 s. Kanunun 3 ve 17/7. Madde, 457 Sıra Nolu VUK Genel Tebliği)

Cezanın Türü

Kanuni Dayanağı

En Az

En Çok

Emre aykırı davranış (Belediye Encümeni)

5326 s. K. 32. mad.

Dilencilik (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 33. mad.

Gürültü (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 36/1. mad.

105

5326 s. K. 36/2. mad. (Ticari İşl. Sahibine)

2.240

11.228

Rahatsız etme (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 37. mad.

İşgal (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 38/1. mad.

5326 s. K. 38/2. mad.

1.113

Tütün mamullerinin tüketilmesi (Belediye Bşk. Yetki verdiği görevli)

4207 s. K. (6354 s. K. değ.) m. 5/1 ve 2/1;5326 s.K.39.m.

105

Tütün ürünleriyle ilgili izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıklar çevreye atılması (Belediye Zabıtası)

4207 s. K. (6354 s. K. değ.) mad. 5/1 ve 3/12

63

Kimliği bildirmeme (Belediye Zabıtası) hakkında ceza tutanağı düzenlenmek istendiğinde gösterilmemesi durumunda

5326 s. K. 40. mad.

105

Çevreyi Kirletme (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 41/1. mad.

35

5326 s. K. 41/2. mad.

1.113

5326 s. K. 41/3. mad.

5326 s. K. 41/4. mad.

6.732

5326 s. K. 41/4. mad. (Tüzel Kişi İçin)

5326 s. K. 41/5. mad.

5326 s. K. 41/6. mad.

554

Afiş Asma (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 42. mad.

6.732

Not: 5326 s.K.17/7.mad. uyarınca, idarî para cezasının hesabında bir Türk Lirasının küsuru dikkate alınmaz.