Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

2-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

3- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 10/01/2018 tarihli ve 376 sayılı Genelgesiyle 1/1/2018–30/06/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

4-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

5- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Antalya Muratpaşa Kervansaray Lara Convention Center ve Spa da düzenlenen eğitim semineri

Derneğimizce, Antalya/Manavgat/ Kervansaray Lara Convention Center & Spa’da 23-27 Şubat 2018 tarihleri arasında eğitim semineri düzenlenmiştir.

Belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye ve il özel idare personellerinin yakın ilgi gösterdiği seminer, saygı duruşu ve istiklal marşını müteakiben Dernek Başkanı Sebaattin KARAKAYA, Kontrolörler Başkanı Mustafa Reşit HAZER ve Mahalli İdareler Genel Müdürü Ekrem CANALP’ın açılış konuşmalarıyla başlamış, geniş bir katılımla ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Seminerde;

Dernek Başkanı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA; mahalli idarelerde ilk defa memur, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına yapılacak atama işlemleri, izin, ilana ilişkin örnekler ve sınava ilişkin hükümler ile görevde yükselme,

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Kemalettin SAKİN; mahalli idarelerde alt yüklenici işçisi olarak istihdam edilen personelin şirketlere işçi statüsünde devredilmesi,

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem CEYLAN; mesleki yeterlilik ve mahalli idareler,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Cevdet SÖKMEN; sözleşmeli personel çalıştırılması, personel giderleri oranı, disiplin işlemleri ve görevden uzaklaştırma,

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir TEKİN; il özel idareleri ve belediyelerde 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu,  harcama süreci, harcama sürecinde rol alan aktörler, görev ve sorumlulukları, ön mali kontrol ve kamu zararı,

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı-İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, mal alımı, hizmet alımı, yapım işleri ve danışmanlık hizmet alımları uygulama yönetmelikleri,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can YENİCE; doğrudan hizmet alımı yapılacak şirketlere ilişkin hususlar ile genel olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR; belediye zabıtasının görev yetki ve sorumlulukları, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik ve uygulaması, Kabahatler Kanunu ve uygulamaları, belediyeler ve il özel idarelerinde sıhhi, gayri sıhhi müesseselere ve umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi,  denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemler

ile ilgili konularda konuşmalar yaparak katılımcılara yeni ufuklar açan bilgiler aktarmışlardır.

Ayrıca seminerde, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve tereddütlerle alakalı olarak katılımcılarla konuşmacılar arasında sorulu-cevaplı bilgi alışverişine imkân sağlanmıştır.