Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..
KONT-DER 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER KONTROLÖRLERİ DERNEĞİ 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı..

1- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

3- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

4- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

5- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

6- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile tecil faizi oranı  yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

Antalya Muratpaşa Kervansaray Lara Convention Center ve Spa da düzenlenen eğitim semineri

Derneğimizce, Antalya/Manavgat/ Kervansaray Lara Convention Center & Spa’da 23-27 Şubat 2018 tarihleri arasında eğitim semineri düzenlenmiştir.

Belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye ve il özel idare personellerinin yakın ilgi gösterdiği seminer, saygı duruşu ve istiklal marşını müteakiben Dernek Başkanı Sebaattin KARAKAYA, Kontrolörler Başkanı Mustafa Reşit HAZER ve Mahalli İdareler Genel Müdürü Ekrem CANALP’ın açılış konuşmalarıyla başlamış, geniş bir katılımla ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Seminerde;

Dernek Başkanı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA; mahalli idarelerde ilk defa memur, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına yapılacak atama işlemleri, izin, ilana ilişkin örnekler ve sınava ilişkin hükümler ile görevde yükselme,

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Kemalettin SAKİN; mahalli idarelerde alt yüklenici işçisi olarak istihdam edilen personelin şirketlere işçi statüsünde devredilmesi,

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem CEYLAN; mesleki yeterlilik ve mahalli idareler,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Cevdet SÖKMEN; sözleşmeli personel çalıştırılması, personel giderleri oranı, disiplin işlemleri ve görevden uzaklaştırma,

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir TEKİN; il özel idareleri ve belediyelerde 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu,  harcama süreci, harcama sürecinde rol alan aktörler, görev ve sorumlulukları, ön mali kontrol ve kamu zararı,

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı-İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, mal alımı, hizmet alımı, yapım işleri ve danışmanlık hizmet alımları uygulama yönetmelikleri,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can YENİCE; doğrudan hizmet alımı yapılacak şirketlere ilişkin hususlar ile genel olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR; belediye zabıtasının görev yetki ve sorumlulukları, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik ve uygulaması, Kabahatler Kanunu ve uygulamaları, belediyeler ve il özel idarelerinde sıhhi, gayri sıhhi müesseselere ve umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi,  denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemler

ile ilgili konularda konuşmalar yaparak katılımcılara yeni ufuklar açan bilgiler aktarmışlardır.

Ayrıca seminerde, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve tereddütlerle alakalı olarak katılımcılarla konuşmacılar arasında sorulu-cevaplı bilgi alışverişine imkân sağlanmıştır.