1-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

3- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

4- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

Antalya Muratpaşa Kervansaray Lara Convention Center ve Spa da düzenlenen eğitim semineri

Derneğimizce, Antalya/Manavgat/ Kervansaray Lara Convention Center & Spa’da 23-27 Şubat 2018 tarihleri arasında eğitim semineri düzenlenmiştir.

Belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye ve il özel idare personellerinin yakın ilgi gösterdiği seminer, saygı duruşu ve istiklal marşını müteakiben Dernek Başkanı Sebaattin KARAKAYA, Kontrolörler Başkanı Mustafa Reşit HAZER ve Mahalli İdareler Genel Müdürü Ekrem CANALP’ın açılış konuşmalarıyla başlamış, geniş bir katılımla ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Seminerde;

Dernek Başkanı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA; mahalli idarelerde ilk defa memur, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına yapılacak atama işlemleri, izin, ilana ilişkin örnekler ve sınava ilişkin hükümler ile görevde yükselme,

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Kemalettin SAKİN; mahalli idarelerde alt yüklenici işçisi olarak istihdam edilen personelin şirketlere işçi statüsünde devredilmesi,

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem CEYLAN; mesleki yeterlilik ve mahalli idareler,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Cevdet SÖKMEN; sözleşmeli personel çalıştırılması, personel giderleri oranı, disiplin işlemleri ve görevden uzaklaştırma,

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir TEKİN; il özel idareleri ve belediyelerde 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu,  harcama süreci, harcama sürecinde rol alan aktörler, görev ve sorumlulukları, ön mali kontrol ve kamu zararı,

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı-İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, mal alımı, hizmet alımı, yapım işleri ve danışmanlık hizmet alımları uygulama yönetmelikleri,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can YENİCE; doğrudan hizmet alımı yapılacak şirketlere ilişkin hususlar ile genel olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR; belediye zabıtasının görev yetki ve sorumlulukları, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik ve uygulaması, Kabahatler Kanunu ve uygulamaları, belediyeler ve il özel idarelerinde sıhhi, gayri sıhhi müesseselere ve umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi,  denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemler

ile ilgili konularda konuşmalar yaparak katılımcılara yeni ufuklar açan bilgiler aktarmışlardır.

Ayrıca seminerde, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve tereddütlerle alakalı olarak katılımcılarla konuşmacılar arasında sorulu-cevaplı bilgi alışverişine imkân sağlanmıştır.