1- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

3- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

4- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

5- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

6- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile tecil faizi oranı  yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

6 nolu Sulak Alanlar Tebliği

31 Ocak 2013  PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28545

Orman ve Su İşleri Bakanlığından:

SULAK ALANLAR TEBLİĞİ
(TEBLİĞ NO: 6)

15/3/1994 tarihli ve 94/5434 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilip, 17/5/1994 tarihli ve 21937 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ramsar Sözleşmesinin (Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi) 2 nci ve 3 üncü maddeleri ile 17/5/2005 tarihli ve 25918 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinin 24 üncü ve 25 inci maddeleri uyarınca uluslararası listeye dahil edilerek koruma altına alınan Nemrut Kalderası Sulak Alan sınırlarını gösteren kroki ile sınır koordinatları ektedir.

Bu alandaki koruma ve kullanım esasları, Sözleşme Hükümlerine uygun olmak üzere 29/6/2011 tarihli ve 645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci ve 8 inci maddesi ile Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde yer alan esaslar çerçevesinde yürütülür. Uygulamadan sorumlu kurum ve kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişiler, alanın korunmasında yukarıda sözü edilen ulusal mevzuat ve uluslararası sözleşme hükümlerine uygun işlem yapmakla yükümlüdür.

Söz konusu alanla ilgili olarak yapılacak tüm planlama faaliyetlerinde Ramsar Sözleşmesi ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği hükümleri dikkate alınır. Bu alanda daha önce hazırlanmış her türlü planlama, programlama, projelendirme, koruma ve yönetim çalışmaları bir yıl içinde sulak alanlarla ilgili ulusal mevzuatımız ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşme hükümlerine uyumlu hale getirilir.

Gerçek ve tüzel kişilere verilecek izin, tesis edilecek bina hakkı, mülkiyetin gayri ayni haklar ile yapılacak tesisler ve kullanma ile ilgili işlemler için bu mevzuat hükümleri esas alınarak uygulama yapılır.

Söz konusu alanın sınırları 1/25.000 ölçekli haritalara işlenmiş olup, sınır koordinatları ile birlikte ilgili kurum ve valiliklere intikal ettirilir.

Tebliğ olunur.