1-15 Eylül 2020 Tarihli ve 31245 Sayılı Resmi Gazete'de " İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

3- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

4- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

5- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

Anayasa Mahkemesinin Sözleşmeli personelden memurluğa geçenlerle ilgili kararı

31 Mayıs 2016 Tarihli ve 29728 Sayılı Resmî Gazete'de  Anayasa Mahkemesinin 5/5/2016 Tarihli ve E: 2015/98, K: 2016/35 Sayılı Kararı yayınlanmıştır. Söz konusu Karar ile14.7.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na, 12.7.2013 tarihli ve 6495 sayılı Kanun’un 9. maddesiyle eklenen geçici 41. maddenin dördüncü fıkrasının üçüncü cümlesinin ( Bu madde kapsamında memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz.) Anayasa’ya aykırı olmadığına ve itirazın REDDİNE,  OYÇOKLUĞUYLA, 5.5.2016 tarihinde karar verilmiştir.

Karara ulaşmak için linki tıklayınız.

Anayasa Mahkemesinin 5/5/2016 Tarihli ve E: 2015/98, K: 2016/35 Sayılı Kararı