Hayrettin GÜNGÖR'ün Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeliğine atanması
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları Üyeliklerine Yapılan Atamalar..

1-6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

2- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 6/7/2018 tarihli ve 10 sıra nolu Genelgesiyle 1/7/201831/12/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

3- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

4-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

5-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

6- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

2018 Yılı Ocak Ayına Ait Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Genelge

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 04/01/2018 tarihli ve  27998389-010-06-02-138 Genelgesiyle 25/8/2017 tarihli ve 30165 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşmenin İkinci Kısım Birinci Bölümünün 5 inci maddesinin beşinci fıkrasında; "Maliye Bakanlığı, 8 inci maddede öngörülen hallerin gerçekleşmesi durumunda birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarda belirlenmiş olan katsayıları, sözleşme ücreti artış oranlarını ve ücret tavanları ile 7 nci maddede yer alan ortalama ücret toplamı üst sınırlarını,' amlan fıkralarda belirlenmiş olan artış oranı ile 8 inci madde uyarınca verilecek enflasyon farkım yansıtacak şekilde yeniden belirler ve duyurur. ' hükmü çerçevesinde; Maliye Bakanlığınca söz konusu Genelgeyle Mali ve sosyal haklar konusunda açıklamalarda bulunulmuştur. Buna göre;

- 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 14 üncü maddesi uyarınca yapılacak vekalet ücreti ödemelerinde, anılan maddenin ikinci fikrasının (b) bendindeki "10.000” gösterge rakamı yerine "20.000” gösterge rakamı esas alınacaktır.

- 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede öngörülen geçiş işlemleri tamamlanıncaya kadar, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin mülga (C) fıkrası hükmüne istinaden yürürlüğe konulmuş Bakanlar Kurulu kararları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen geçici personelin mali ve sosyal hakları ilgili mevzuatı çerçevesinde ödenmeye devam olunacaktır. Bu dönemde, ayın ve haftan bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile parça başı ücret vermek suretiyle istihdam edilenler hariç olmak üzere geçici personele, "2.400” gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda ek ödeme verilecektir. Ek ödemeden ilgili mevzuatında öngörülen kesintiler yapılacaktır.

- 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) ve (III) sayılı Cetvelde belirlenmiş olan tazminat oranlarından;  Şef kadrolarında bulunanların dereceleri İtibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 10 puan ilave edilecektir.

-2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı Cetvelde belirlenmiş olan zam puanlarından;

1) (A) Genel İdare Hizmetleri Bölümünün 34 üncü sırasında yer alan itfaiye teşkilatı personelinin yararlanmakta olduğu zam puanları %50,

2) Veznedar kadrolarında bulunanların yararlanmakta oldukları mali sorumluluk zammı puanı %50,

3) Zabıta amiri, zabıta amir yardımcısı, zabıta başkomiseri, zabıta komiseri, zabıta komiser yardımcısı ve zabıta memuru kadrolarında bulunanların yararlanmakta oldukları zam puanları %50 artırımlı olarak uygulanacaktır.

- 2018 yılında asgarı geçim ındırımının hesaplanmasında esas alınacak brüt asgarı ücret tutarı 2.029,50 TL' dir

- 1/1/2018 tarihinden itibaren İşçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 5.001,76 TL'dir.

Söz konusu Genelgeye ulaşmak için linki yıklayınız.

04.01.2018 2018 Yılı Ocak Ayına Ait Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Genelge

Kaynak:bumko.gov.tr

- 19/4/1990 tarihli ve 3628 sayılı Kanun uyarınca yürürlüğe konulan Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca genel idare hizmetleri sınıfında birinci derecenin birinci kademesindeki şube müdürüne ödenen her türlü zam ve tazminatlar dahil net aylık tutan 1/1/2018 tarihi itibarıyla 4.693,26 TL'dir.

04.01.2018 2018 Yılı Ocak Ayına Ait Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Genelge