Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

3- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye istinaden, halen yıllık %19 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

4- 31 Aralık 2019 Tarihli ve 30995 Sayılı Resmi Gazete'de " 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci Maddesine Göre 2020 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ  " Yayımlanmıştır. Tebliği ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 . maddesi uyarınca 1/1/2020 ile 31/12/2020 tarihleri arasında uygulanacak idari para cezası miktarları  belirlenmiştir.

Sorularınızı cevaplandırıyoruz

ÖNEMLİ !
1- Soru-Cevap Platformunda tüm sorularınızı Derneğimize sorabilirsiniz.

2- Derneğimizin "www.kontder.org.tr/" İnternet adresi üzerinki soru cevap platformundaki soru gönderme kısmı üzerinden gönderilen sorulardan, öncelikle DERGİ ABONELERİMİZİN SORULARINA  cevap verilmektedir.  Email veya faks ile gönderilen sorulara cevap verilmemektedir. Verilen cevaplarda, Dergimiz'de yayınlanmaktadır. Gerekli görülenler internet sayfamızda  Soru cevap Platformunda da yayınlanmaktadır. Soru Cevap Platformundaki SORU VE CEVAPLARI SADECE ABONELERİMİZİN GÖRMESİNE İZİN VERİLMEKTEDİR.

3- Soru-Cevap Platformunda yer alan soru ve cevapları herhangi bir şekilde kopyalanamaz, başka yere taşınamaz, alıntı yapılamaz, internet üzerinde veya her ne suretle olursa olsun yayınlanamaz ve kullanılamaz.

4- Soru gönderme platformu üzerinden gönderilen ve gerçeği yansıtmayan kimlik bilgileri ile soruların içeriğinden Derneğimiz ve Yayın Kurulumuz sorumlu değildir. Bu sorumluluk tamamen soruyu gönderene aittir.

5- Derneğimiz bir şikayet mercii olmadığı için yerel yönetimleri şikayet tarzında ki sorular cevaplandırılmamaktadır. Derneğimiz yerel yönetim karar organı üyeleri ile çalışanlarına; rehberlik ve yol göstermek amacıyla herhangi bir karşılık beklenmeksizin soruları cevaplandırılma hizmeti verilmektedir.

6- Derneğimizin portalında sorulara verilen cevaplar ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda ilgili soruyu cevaplandıranın görüşü ve kanaatini içermektedir. Resmi bir niteliği bulunmamaktadır.

7- Derneğimizce yukarıda belirtilen hizmetler karşılıksız verilmektedir.

8- "www.kontder.org.tr/" İnternet adresinin soru gönderme platformu üzerinden gönderilen sorular imkanlar ölçüsünde cevaplandırılmaktadır. Derneğimizin gönderilen tüm soruları cevaplandırmak gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.

9- Derneğimizin portalı üzerinden gönderilecek olan soruların yazım kurallarına uygun olarak yazılarak gönderilmesi gerekmektedir. Anlam bozukluğu olan sorular gönderilmemelidir. Bu tür sorulara cevap verilmemektedir.

10- Sorulara verilen cevaplar ilgili mevzuaatta daha sonra değişiklikler olabileceği dikkate alınarak, cevap tarihi itibariyle değerlendirilmelidir.

11- Sorulara verilen cevaplar, cevaplandıranın kendi görüşü ve değerlendirmesidir. Buna istinaden idari ve mali sorumluluk gerektiren iş ve işlemlerin yapılması durumunda idarelerin kendi sorumluluğu altındadır. Cevaplar ile ilgili “ derneğimiz" ve soruyu cevaplandıran hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.