Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Genelge
Yerelbilgi Sisteminin Kullanılmasına İlişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genelgesi Genelgesi Yayımlanmıştır. Sistemehttps://formyerelbilgi.csb.gov.tradresinden..
Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilme
Başkontrolör Gürsel YILMAZ Bakanlık Makamının Onayı ile Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Hayırlı ve ugurlu..

1-09 Ağustos 2022 Tarihli ve 31918 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2-03 Ağustos 2022 Tarihli ve 31912 Sayılı Resmî Gazetede "Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 2022/1)" yayımlanmıştır.

3- 29 Temmuz 2022 Tarihli ve 31907 Sayılı Resmî Gazete'de "Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği" yayımlanmıştır.

4- 26 Temmuz 2022 Tarihli ve 31904 sayılı Resmî Gazete “Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 55)" yayımlanmıştır.

Sorularınızı cevaplandırıyoruz

ÖNEMLİ !
1- Soru-Cevap Platformunda tüm sorularınızı Derneğimize sorabilirsiniz.

2- Derneğimizin "www.kontder.org.tr/" İnternet adresi üzerinki soru cevap platformundaki soru gönderme kısmı üzerinden gönderilen sorulardan, öncelikle DERGİ ABONELERİMİZİN SORULARINA  cevap verilmektedir.  Email veya faks ile gönderilen sorulara cevap verilmemektedir. Verilen cevaplarda, Dergimiz'de yayınlanmaktadır. Gerekli görülenler internet sayfamızda  Soru cevap Platformunda da yayınlanmaktadır. Soru Cevap Platformundaki SORU VE CEVAPLARI SADECE ABONELERİMİZİN GÖRMESİNE İZİN VERİLMEKTEDİR.

3- Soru-Cevap Platformunda yer alan soru ve cevapları herhangi bir şekilde kopyalanamaz, başka yere taşınamaz, alıntı yapılamaz, internet üzerinde veya her ne suretle olursa olsun yayınlanamaz ve kullanılamaz.

4- Soru gönderme platformu üzerinden gönderilen ve gerçeği yansıtmayan kimlik bilgileri ile soruların içeriğinden Derneğimiz ve Yayın Kurulumuz sorumlu değildir. Bu sorumluluk tamamen soruyu gönderene aittir.

5- Derneğimiz bir şikayet mercii olmadığı için yerel yönetimleri şikayet tarzında ki sorular cevaplandırılmamaktadır. Derneğimiz yerel yönetim karar organı üyeleri ile çalışanlarına; rehberlik ve yol göstermek amacıyla herhangi bir karşılık beklenmeksizin soruları cevaplandırılma hizmeti verilmektedir.

6- Derneğimizin portalında sorulara verilen cevaplar ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda ilgili soruyu cevaplandıranın görüşü ve kanaatini içermektedir. Resmi bir niteliği bulunmamaktadır.

7- Derneğimizce yukarıda belirtilen hizmetler karşılıksız verilmektedir.

8- "www.kontder.org.tr/" İnternet adresinin soru gönderme platformu üzerinden gönderilen sorular imkanlar ölçüsünde cevaplandırılmaktadır. Derneğimizin gönderilen tüm soruları cevaplandırmak gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.

9- Derneğimizin portalı üzerinden gönderilecek olan soruların yazım kurallarına uygun olarak yazılarak gönderilmesi gerekmektedir. Anlam bozukluğu olan sorular gönderilmemelidir. Bu tür sorulara cevap verilmemektedir.

10- Sorulara verilen cevaplar ilgili mevzuaatta daha sonra değişiklikler olabileceği dikkate alınarak, cevap tarihi itibariyle değerlendirilmelidir.

11- Sorulara verilen cevaplar, cevaplandıranın kendi görüşü ve değerlendirmesidir. Buna istinaden idari ve mali sorumluluk gerektiren iş ve işlemlerin yapılması durumunda idarelerin kendi sorumluluğu altındadır. Cevaplar ile ilgili “ derneğimiz" ve soruyu cevaplandıran hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.