SEMİNERE KATILAN PERSONEL VE MECLİS ÜYESİNİN HARCIRAHI

HARCIRAH ÖDEMELERİ ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI 19 NİSAN 2012 PERŞEMBE

Soru

1- 12-13 Mart 2012 tarihlerinde Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Antalya’da düzenlenen kadın yerel politikacılar toplantısına belediye meclis üyeleri davet edilmiştir. Belediyemizden bir bayan mec-lis üyesi ve hizmet alımı yolu ile işe başlamış olan bir bayan olmak üzere toplam iki kişi seminere katılmıştır. Hizmet alımı yolu ile çalışan personele harcırah ödenebilir mi?

2- Seminere katılan personelin yatak ve yemek ihtiyacı Türkiye Belediyeler Birliği tarafından karşılanmıştır. Belirtilen günler için harcırah ödenebilir mi?

AHMET TOKLUCU, MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜ ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI - ŞEBİNKARAHİSAR / GİRESUN

Cevap

1- 6245 sayılı Harcırah Kanununun 4 üncü maddesi 2 nci bendi uyarınca memur veya hizmetli olmamakla beraber kurumlarca geçici bir vazife ile görevlendirilenlere harcırah ödeneceği hükme bağ-lanmış olsa da hizmet alımı ihalesi sonucunda istihdam edilen personelin hangi amaçla kadın yerel politikacılar toplantısına katılmak üzere görevlendirildiği anlaşılamamıştır. Eğer bu kişi toplantıya ilişkin herhangi bir görevde çalışıyor ise hizmet alım ihalesine ilişkin şartname ve sözleşmede de bu konuya i...