Derneğimiz Üyesi Meslektaşımız Fazıl DEMİRAY Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı oldu.
Derneğimiz üyesi meslektaşımız Sayın Fazıl DEMİRAY, Nazilli Belediyesine Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Meslektaşımızı tebrik..
Derneğimiz Üyesi Meslektaşımız Serdar SARIMURAT Kontrolörler Başkan Yardımcısı oldu.
Derneğimiz Üyesi Meslektaşımız Mahalli İdareler Kontrolörü Serdar SARIMURAT, İçişleri Bakanlığı Bakanlık Makamının onayı ile Kontrolörler..
Derneğimiz üyesi eski meslektaşımız Hayrettin GÜNGÖR Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu.
Derneğimiz üyesi eski meslektaşımız SayınHayrettin GÜNGÖR,Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tensipleriyle Hatay Büyükşehir..
Meslektaşımız Hüseyin ÇAĞATAY Manisa Büyükşehir Belediyesine Teftiş Kurulu Başkanı oldu.
Derneğimiz üyesi meslektaşımız Sayın Hüseyin ÇAĞATAY, Manisa Büyükşehir Belediyesine Teftiş Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiştir...
Meslektaşımız Ali Ekber ASKER Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi
Derneğimiz üyesi meslektaşımız Sayın Ali Ekber ASKER, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine Genel Müdür..
Eski Meslektaşımız Sayın Balamir GÜNDOĞDU Bakan Müşaviri olarak atandı.
Derneğimiz üyesi eski meslektaşımız Sayın Balamir GÜNDOĞDU, İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA'nın talebiyle Bakanlığımızda Bakan..
Derneğimiz üyesi eski meslektaşımız Sayın Mehmet AYDIN Kamu İhale Kurulu Üyeliğine atanmıştır.
Derneğimiz üyesi eski meslektaşımız Sayın Mehmet AYDIN, 10 Mayıs 2024 tarihli ve 2024/118 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla Kamu İhale Kurulu Üyeliğine..
Derneğimiz üyesi meslektaşımız Hüseyin Eren HERSAN Bursa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.
Derneğimiz üyesi meslektaşımız Başkontrolör Sayın Hüseyin Eren HERSAN Bursa Osmangazi Belediyesinde Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir...

Sosyal Medya Hesaplarımız:

X (Twitter): @kontder
İnstagram  : kontderr

1- 25 Kasım 2023 Tarihli ve 32380 Sayılı Resmî Gazete'de "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 554)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile yeniden değerleme oranı 2023 yılı için % 58,46 (elli sekiz virgül kırk altı) olarak tespit edilmiştir

2-12 Ağustos 2023 Tarihli ve 32277 Sayılı Resmî Gazetede "Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ve " Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik "  yayımlanmıştır.

3-24 Kasım 2022 Tarihli ve 32023 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 542) ile yeniden değerleme oranı 2022 yılı için  % 122,93 (yüz yirmi iki virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir.

4-25 Ağustos 2022 Tarihli ve 31934 Sayılı Resmî Gazetede "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı:?5987)"  yayımlanmıştır.

Meslektaşlarımız KARACA ve ALKAN yazdı; Hijyen Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi Hangi İşyerleri İçin Zorunludur?

Meslektaşlarımız İçişleri Bakanlığı  Kontrolörü Fatih KARACA ve S. Kontrolörü Musa ALKAN tarafından kaleme alınan "Hijyen Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi Hangi İşyerleri İçin Zorunludur? İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatı Düzenlenmesi Aşamasında Bu Belge İdare Tarafından Talep Edilmeli Midir?" konularının açıklığa kavuşturulduğu makalemiz dergimizin Temmuz-2024 sayısındadır.

Dergimizin Temmuz-2024 sayısına ulaşmak için tıklayınız...

Hijyen Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi Hangi İşyerleri İçin Zorunludur?

İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatı Düzenlenmesi Aşamasında Bu Belge İdare Tarafından Talep Edilmeli Midir?

(Fatih KARACA* ve Musa ALKAN**)

1. GİRİŞ

Hijyen eğitimi kurs bitirme belgesinin hangi iş yerlerinde çalışanlar için zorunlu olduğu ve bu belgenin işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmesi aşamasında başvuru evrakları arasında bulunması gerekip gerekmediği hususlarında tereddütler olduğu gözlemlenmiştir.

Bilindiği üzere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun “portör muayeneleri” olarak bilinen uygulamaya esas teşkil eden 126’ncı ve 127’nci maddeleri, 2 Kasım 2011 tarihli ve 28103 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan 663 sayılı Sağlık Bakanlığının ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 58’inci maddesinin 11’inci fıkrasıyla değiştirilmiştir. Bu değişiklikle birlikte;

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 126’ncı maddesinde; “Gıda üretim ve satış yerleri ve toplu tüketim yerleri ile insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerine yönelik sanatların ifa edildiği iş yeri sahipleri ve bu iş yerlerinin işletenleri, çalışanlarına, hijyen konusunda bu iş yerlerindeki meslek ve faaliyetin gerektirdiği eğitimi vermeye veya çalışanların bu eğitimi almalarını sağlamaya, belirtilen eğitimleri almış kişileri çalıştırmaya, çalışan kişiler ise bu eğitimleri almaya mecburdurlar. Bizzat çalışmaları durumunda, iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu fıkra kapsamındadır.

(Makalenin tamamı dergimizin Temmuz-2024 sayısındadır. Sayımıza ulaşmak için tıklayınız...)

Editörün notu: KARACA ve ALKAN'ın makalesiyle Hijyen Eğitimi Kurs Bitirme Belgesinin hangi işyerleri için zorunlu olduğu örnekleriyle beraber anlatılıyor; ayrıca bu belgenin alınması amacının ne olduğu belirtilmiştir. Diğer yandan işyeri açma ve çalışma ruhsatı başvurusu esnasında bu belgenin talep edilmeyeceği için mahalli idarelerin bu belgeyi ne zaman kontrol etmeleri gerektiği de açıklanmıştır. Keyifle okumanızı dileriz.

*İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler  Kontrolörü

*İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler  S. Kontrolörü