1- 5393 sayılı Kanunun 49. maddesinin ilgili fıkrasında memurlara ödenecek ikramiye ile ilgili olarak '' Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar hariç belediye memurlarına, başarı durumlarına göre toplam memur sayısının yüzde onunu ve Devlet memurlarına uygulanan aylık katsayının (20.000) gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, hastalık ve yıllık izinleri dâhil olmak üzere, çalıştıkları sürelerle orantılı olarak encümen kararıyla yılda en fazla iki kez ikramiye ödenebilir.'' hükmü yer almaktadır. Aşılmaması gereken 20.000 gösterge rakamı bir ikramiye için mi, yoksa iki ikramiye için midir? Diğer bir ifadeyle yılda iki ikramiye alacak olan bir memur 40.000 gösterge rakamına göre ikramiye alabilir mi?
2- Belediyede 657 sayılı Kanuna tabi tek memur olarak çalışmaktayım. Yukarıdaki Kanun maddesinin ilgili fıkrasında geçen, toplam memur sayısının %10'unu geçmemek üzere ifadesine göre hesaplandığında, 1 tamsayı bile oluşturmuyorum. Yılda iki adet ikramiye alabilir miyim?
1- 5393 sayılı Kanunun 49. maddesinin son fıkrasında; “Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar hariç belediye memurlarına, başarı durumlarına göre toplam memur sayısının yüzde onunu ve Devlet memurlarına uygulanan aylık katsayının (20.000) gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, hastalık ve yıllık izinleri dâhil olmak üzere, çalıştıkları sürelerle orantılı olarak encümen kararıyla yılda en fazla iki kez ikramiye ödenebilir.” Açık hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm uyarın...
Sayın Kullanıcı,
bu soruya verilmiş cevap metninin tamamını görüntüleyebilmek için "Üye Girişi" yapmalısınız.
Soru Cevap uygulamasında yeni bir hesap oluşturun
veya giriş yapın.