1-Ruhsatsız faaliyet gösteren işyerine idari para cezası yazılabilir mi? Mesela; canlı müzik izni olmadan canlı müzik yaptığından işlem uygulanabilir mi? Ruhsatı olmayan yere zaten canlı müzik izni verilmiyor eğer böyle bir ceza yazarsak çelişki doğurmaz mı? Emniyet tutanaklarında ruhsatı olmayan internet salonlarında playstation olduğu ifadeleri bulunuyor. Bu durumda işyerini ruhsatsızlıktan mühürlemek yeterli olur mu yoksa playstation bulundurduğundan 2259 sayılı Kanunun 6/d maddesine göre işlem yapmamız da gerekiyor mu? Yazmamız gerekiyorsa oyun yeri ruhsatı alırsa çelişki doğmaz mı?
2- Kıyı da bulunan sıhhi işyerlerine açma ruhsatını büyükşehir belediyesi mi, ilçe belediyesi mi verir?
3- Zabıta Talimatnamesine evlerde güvercin beslenmesini yasaklayıcı hükümler koyulabilir mi?
4- Zabıta Talimatnamesindeki yasakların karşılığında (Örneğin, yere tükürmek yasaktır cezası 250.TL dir vs.) para cezası yazılabilir mi?
5) Kabahatler Kanununda emre aykırılık suçundan Tembihnamedeki bir suça muhalefetten peşin para cezası uygulanabilir mi? Kanunda cezanın kim tarafından uygulanacağı açıkça belirtiliyorsa ilgili memur, belirtilmiyorsa en üst amir yetkili olduğu belirtilmektedir. Zabıta Talimatnamesinde zabıta memuru yetkilidir denilirse direkt olarak idari yaptırım tutanağı uygulanabilir mi?
1- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde; “Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz… İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır” hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm gereğince, ruhsatsız olarak işletilen işyerlerinin, canlı müzik faaliyeti göstermesi veya internet salonunda playstation bulundurulması nedenlerinden dolayı değil, ruhsatsız ola...
Sayın Kullanıcı,
bu soruya verilmiş cevap metninin tamamını görüntüleyebilmek için "Üye Girişi" yapmalısınız.
Soru Cevap uygulamasında yeni bir hesap oluşturun
veya giriş yapın.