UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ YÜREĞİR 4 EKİM 2007 PERŞEMBE

Soru

Yüreğir ilçe belediyesinde memur olarak çalışıyorum. Yüksek kimyagerim. Daha önce 5 yıl araştırma görevliliği hizmetim var. Mayıs 2006 da açıktan atama ile belediyede göreve başladım. Mahalli idarelerin görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin 5. maddesindeki unvan değişikliğine tabi kadrolarda "kimyager" unvanı yazmıyor. Norm kadroda kurumumda boş kimyager kadrosu var. Bu kadroya sınavsız atanabilir miyim? Unvan değişikliği sınavına girmem gerekirse bu sınavın uygulanış şekli nasıl, kurum nasıl bir yol izlemeli? Mahalli idarelerin genel sınav açması mı gerekli yoksa kurum istediği an unvan değişikliği sınavı açabilir mi?

Azize SÖZÜTEK, memur Yüreğir - Yüreğir / ADANA

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5. maddesinde unvan değişikliğine tabi kadrolar arasında kimyager sayılmamış vb., gibi ifadelere de yer verilmemiştir. Bu nedenle unvan değişikliği sınavına girmeden bu kadroya atanmanız mümkündür.