BELEDİYELERİN ARSA SATIŞLARI

İMAR VE GECEKONDU KOYUNLU BELEDİYESİ 28 NİSAN 2011 PERŞEMBE

Soru

1- Belediyemiz tüzel kişiliğine ait çok sayıda belediyenin hisseli olduğu arsası vardır. Bu arsaların hissedarına satışlarında genel olarak bir meclis kararı alıp, encümen kararıyla hissedarına satabilir miyiz, uygulama nasıldır?

2- Arsa satışları yaparken, Kıymet Takdir Komisyonu oluşturacağız, Belediyemizde 1 Yazı İşleri Müdür Vekili, 1 Bilet Satış Memuru 1 Hizmetli 1 kişi de kısmi sözleşmeli teknik eleman var. Komisyonu kimlerden oluşturabiliriz. Belediye meclis üyelerinden de görevlendirme olur mu?

Çetin ERSOY, Yazı İşleri Müdür Vekili Koyunlu Belediyesi - MERKEZ / NİĞDE

Cevap

1- Sorunuzda belirtilen 3194 sayılı İmar Kanununun ‘Kamulaştırmadan arta kalan kısımlar’ başlıklı 17 inci maddesi hükmü “ Belediye veya valilik, kendi malı olan veya imar planlarının tatbiki sonucu kamulaştırmadan artan parçalarla, istikameti değiştirilen veya kapanan yol ve meydanlarda hasıl olan sahalardan müstakil inşaata elverişli olmayan parçaları, bitişiğindeki arsa veya bina sahibine bedel takdiri suretiyle satmak, gayrimenkul sahiplerinin yola giden yerlerden dolayı tahakkuk eden istihka...