İKİNCİ EL YOLCU TAŞIMA AMACIYLA OTOBÜS ALIMI HAKKINDA

BELEDİYE GİDERLERİ BAYIRKÖY BELEDİYESİ 14 AĞUSTOS 2024 ÇARŞAMBA

Soru

MERHABA HOCAM.BELEDİYEMİZ MERKEZE BAĞLI BİR BELDE BELEDİYESİDİR.MERKEZE UZAKLIĞI 20 KLM.DİR.BELEDİYEMİZDE KULLANMAKTA OLDUĞUMUZ OTOBÜMÜZ ESKİ VE SÜREKLİ ARIZA ÇIKARTAN BİR ARAÇTIR.MERKEZE HER GÜN SERVİS YAPILMAKTA BAZEN 3 BAZEN 25 KİŞİYLE GİDİP GELDİĞİ OLMUŞTUR.BELDEMİZDEN MERKEZE GİDİP GELEN ÖĞRENCİLERİMİZ TAŞIMALI SİSTEM İLE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN TAŞINMAKTA İKEN, TASARRUF TEDBİRLERİ SEBEBİYLE, TAŞINMAYACAĞI BİLGİSİNE VARILMIŞTIR.

BELEDİYEMİZİN TOPLU TAŞIMA ARACI OLARAK BİR KÜÇÜK OTOBÜSE İHTİYACI VARDIR.2. EL UYGUN FİYATLA BİR ARAÇ ALMAMIZ MÜMKÜN MÜDÜR.? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER SAYGILAR SUNARIM.

ŞENAY ÇAKIR, MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜ BAYIRKÖY BELEDİYESİ - MERKEZ / BİLECİK

Cevap

237 sayılı Taşıt Kanununun 7 nci maddesinde idarelerce kullanılacak taşıtların, muayyen ve standart tipte, lüks ve gösterişten uzak, memleket yollarına elverişli ucuz ve ekonomik olanlarından temin olunmasının şart olduğu, 9 uncu maddesinde de taşıt bedellerinin orta sıklet ve vasati fiyatlar nazarı itibara alınmak suretiyle tesbit edileceği hüküm altına alınmıştır.4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile alt düzenlemelerde ise idarelerin kullanılmış (ikinci el) taşıt alımını engelleyen bir hüküm bulun...