SANAYİ SİTELERİNDE DAİMİ EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ.

EMLAK VERGİSİ MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ 11 OCAK 2023 ÇARŞAMBA

Soru

Küçük sanayi sitelerinde mülkiyeti kendine ait olan işyerlerinde faaliyet gösteren esnaflardan işyeri emlak vergisi daimi şekilde muaf tutulmalıdır?

1 Temmuz 2017 tarih ve 30111 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 10.md ile 1319 sayılı Eemlak Vergisi Kanununa eklenen 4/m maddesi ile Organize Sanayi Bölge sınırı dışında kalan ilçe sınırlarında bunan Küçük Sanayi siteleri içinde geçerlimidir? Küçük sanayi sitelerinde mülkiyeti kendine ait olan işyerlerinde faaliyet gösteren esnaflardan işyeri emlak vergisi daimi şekilde muaf tutulmalıdır?

Hanife Esin BAYRAM, büro elemanı Mustafakemalpaşa Belediyesi - Mustafakemalpaşa / BURSA

Cevap

01 Temmuz 2017 tarih ve 30111 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 10. maddesiyle yapılan değişiklikle; “29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin (m) fıkrasına parantez içi ibareden sonra gelmek üzere “ile organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgele...