1- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

3- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

4- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

5- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

6- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile tecil faizi oranı  yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

YEREL YÖNETİM VE DENETİM DERGİ'mizin Ocak 2020 sayısı yayınlandı

YEREL YÖNETİM VE DENETİM DERGİ'mizin Ocak 2020  sayısı yayınlandı

YEREL YÖNETİM VE DENETİM DERGİ'mizin bu sayısında  yerel yönetimleri yakından ilgilendiren;

• 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun Mahalli İdareleri İlgilendiren Hükümleri (Mustafa Reşit HAZER)

• Belediye Başkanı’na Yönelik Sosyal Medyada Yer Alan Hakaret Suçunu Oluşturan İfadeler (M. Lamih ÇELİK)

• Devlet Memurlarının Doğuma Bağlı Olarak Kullanabilecekleri İzinler ( Mehmet SARI)

• Taşeron Firmalardan Mahalli İdare Şirketi Personeli Statüsüne Geçen Personele Asgari Ücret Artışından Kaynaklanan Fark Ödenir mi? ( Ahmet ARSLAN)

• Tekliflerin Eşit Çıkması Durumunda Tasfiye Edilen İş Tutarları Puanlamaya Dahil Edilir mi? (Ferhat MEMMEDZADE)

Konulu Makaleler ile

Genelgeler ve Görüşler
Yargı Kararları
Resmi Gazete’den Seçtiklerimiz
Sorular ve Cevaplar
Pratik Bilgiler
Bölümleri yer almıştır.

Derneğimizin mesleki ve bilimsel aylık yayını olan Yerel Yönetim ve Denetim Dergisine abone olmak isteyenler, aşağıda belirtilen formu kullanarak 0312 4253680 nolu Derneğimiz faksına abone taleplerini iletmek suretiyle abone olabilirler.

Dergi Abonelik Formu (Online Başvuru)