Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

3- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye istinaden, halen yıllık %19 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

4- 31 Aralık 2019 Tarihli ve 30995 Sayılı Resmi Gazete'de " 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci Maddesine Göre 2020 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ  " Yayımlanmıştır. Tebliği ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 . maddesi uyarınca 1/1/2020 ile 31/12/2020 tarihleri arasında uygulanacak idari para cezası miktarları  belirlenmiştir.

YEREL YÖNETİM VE DENETİM DERGİ'mizin Kasım 2019 sayısı yayınlandı

YEREL YÖNETİM VE DENETİM DERGİ'mizin Kasım 2019  sayısı yayınlandı

YEREL YÖNETİM VE DENETİM DERGİ'mizin bu sayısında  yerel yönetimleri yakından ilgilendiren;

• Belediyelerde Sosyal Denge Tazminatı Ödemeleri (İsmail DESTAN )

• Belediyelerce Yapılan Vergi Tarhiyatı Sonrası Mükelleflerin Seçenekleri (Altar Ömer ARPACI )

• Belediyelerin Profesyonel Spor Kulüplerine Ayni veya Nakdi Yardım Yapamaması (Mustafa YAVUZ)

• Disiplin Cezasının Geri Alınmasına Yönelik Yaklaşımlar (Oktay ÇAMDELEN)

• Belediyeler ile Su ve Kanalizasyon İdarelerinde İdari Su Kayıpları Konusunda Yapılması Gerekenler (Atilla TÜRKYILMAZ)

Konulu Makaleler ile

Genelgeler ve Görüşler
Yargı Kararları
Resmi Gazete’den Seçtiklerimiz
Sorular ve Cevaplar
Pratik Bilgiler
Bölümleri yer almıştır.

Derneğimizin mesleki ve bilimsel aylık yayını olan Yerel Yönetim ve Denetim Dergisine abone olmak isteyenler, aşağıda belirtilen formu kullanarak 0312 4253680 nolu Derneğimiz faksına abone taleplerini iletmek suretiyle abone olabilirler.

Dergi Abonelik Formu (Online Başvuru)