BAŞKAN YARDIMCILIĞI

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI GENÇ BELEDİYESİ 6 MART 2010 CUMARTESİ

Soru

1. Belediyemiz personelinin kendi isteği ile mevcut bulunan belediye başkan yardımcısı kadrosuna 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesine göre görevlendirme usulü ile milli eğitim müdürlüğünde görevli öğretmen arkadaşımız bakmaktadır. Bu arkadaşımız belediye başkanı tarafından bu görevden alınıp belediyemizde münhal bulunan ruhsat ve denetim müdürlüğü kadrosuna aynı yasaya göre görevlendirme yapılabilir mi?

2. Boşalan belediye başkan yardımcısı kadrosuna, atanacak personelin şartları tutuyor ise, başka kurumdan naklen atama yapılabilir mi?

Mehmet BEZEN, İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRÜ Genç Belediyesi - GENÇ / BİNGÖL

Cevap

1- 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 6. fıkrasında;“Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen memurlar, belediye başkanının talebi, kendilerinin ve kurumlarının muvafakatiyle, belediyelerin birim müdürü ve üstü yönetici kadrolarında geçici olarak görevlendirilebilirler. Bu şekilde görevlendirmelerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) fıkrasında öngörülen şartlar dikkate alınır…” hükmü yer almaktadır.Madde hükmünden de anlaşılacağı üzere geçici görevlendir...