ELEKTRİK DİREKLERİNE İŞGALİYE HARCI TAHAKKUKU

BELEDİYE GELİRLERİ BOZGÜNEY BELEDİYESİ 21 TEMMUZ 2010 ÇARŞAMBA

Soru

1-Belde içerisinde bulunan cadde sokak ve meydanlar gibi yerleri işgal eden elektrik direklerine ait işgal harcı tahakkukunu nasıl yapabiliriz, geçmişe doğru kaç yıl için yapabiliriz?

2-Tedaş, Belediyelerden cadde ve sokaklarda bulunan aydınlatma giderlerini belediyelere yüklemek için Belediyeler adına geriye dönük olarak 5 aylık fatura çıkartmış ve belediyelere göndermiştir bu faturalara İdare mahkemelerine yürütmeyi durdurması için ve faturaların ödenmesi için 15 gün içerisinde tebliğ edilmesi gerektiğini düşünerek hatta bu konuda örnek davalar var buna dayanarak faturaların iptalini isteyebilir miyim?

Veli GÜLCE, Mali Hizmetler Müdür Vekili BOZGÜNEY BELEDİYESİ - TUFANBEYLİ / ADANA

Cevap

4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun Geçici 17 nci maddesine göre; kamunun genel kullanımına yönelik cadde ve sokak aydınlatması ile trafik sinyalizasyonlarına ait tüketim giderleri, 01/01/2009 ila 31/12/2015 tarihleri arasındaki dönem için Hazine Müsteşarlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacaktır. Kamuya ait park, bahçe, tarihî ve ören yerleri gibi halka açık yerler ile reklam ve benzeri amaçlı panoların genel aydınlatmalarına ilişkin tüketim giderleri ise, ilgisine göre ilgili beled...