ZABITA MEMURLARININ GÖREVLERİ

MÜTEFERRİK KEMER BELEDİYESİ 1 NİSAN 2008 SALI

Soru

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre belediyelerin ve zabıta memurlarının görevleri nelerdir? Belediye ve zabıta memurlarının idari yaptırım uygulama yetkisi var mıdır? Tüketici Hakem Heyetlerinin görevleri nelerdir? Bu Kanuna göre idari yaptırım nasıl ve kim tarafından uygulanır?

İlçemizin turizm yöresi olması nedeniyle turistler ve lokanta işletmecileri arasında fiyat sorunları yaşanmaktadır. Lokanta işletmecilerinin yüksek hesap çıkarmaları üzerine turistler belediyemize müracaat ederek şikayette bulunmaktadır. Bu durumda belediye olarak nasıl bir işlem yapmamız gerekir?

Erdoğan OKAY, Zabıta Memuru Kemer Belediyesi - Kemer / ANTALYA

Cevap

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu’nun 27. maddesinde, bu Kanunun uygulanmasında belediyece görevlendirilecek personelin fabrika, mağaza, dükkan, ticarethane, depo, ambar gibi her türlü mal konulan ve/veya satılan veya hizmet sunulan yerlerde denetleme, inceleme ve araştırma yapmaya yetkili oldukları ayrıca,Bu Kanunun kapsamına giren hususlarda yetkili ve görevli kişi ve kuruluşlara her türlü bilgi ve belgelerin doğru olarak gösterilmesi ve asıl ve onaylı kopyalarının verilmesi zorunlu old...