BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI ERMENEK MERKEZ BELEDİYESİ 13 MART 2008 PERŞEMBE

Soru

Norm kadroya göre, belediyemize bir adet başkan yardımcısı kadrosu tahsis edilmiştir. Norm kadro kütüğünde başkan yardımcısı kadrosunun en alt derecesi ve en üst derecesi 1 inci derecedir. Belediye meclisinde bu 1 inci derecelik başkan yardımcısı kadrosunun iptal edilerek yerine 2 nci derecelik veya 3 üncü derecelik başkan yardımcısı kadrosu tahsis edebilir miyiz.

Memur emeklisi lise mezunu bir kişiyi başkan yardımcısı kadrosuna atayabilir miyiz. Şayet atanırsa ne gibi bir yol izlememiz gerekir.

FADİME KARAKAYA, ÖZLÜK İŞLERİ MEMURU ERMENEK MERKEZ BELEDİYESİ - ERMENEK / KARAMAN

Cevap

22.02.2007 gün ve 26442 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin eki Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Kütükleri, (I) Sayılı Memur Kadro Kütüğü ve (II) Sayılı İşçi Kadro Kütüğü olarak tespit edilmiştir. Yönetmeliğe ekli Ek-4 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birliklerine İlişkin Kadro Kütüklerinde memur kadrolarına ait unvanların en alt ve en üst de...