İŞGAL HARCI

BELEDİYE GELİRLERİ MUDANYA BELEDIYESI 22 ARALIK 2005 PERŞEMBE

Soru

sayın yetkılıler

bana işgal harcının tanımı,içeriği hakkında bilgi verirmisiniz.Bu soru garibinize gitmesin.sormak istediğim asıl konu şu;Beledıyeler hangı hallerde işgaliye alırlar?(Gercı bu konu 2464/52.mad.acıklanmış ama farklı fıkırler olusmakta bu yuzden soruyorum)

-Ayrıca beledıyeler sınırları içinde bulunan yerlerden kapalı alan olarak işgal edilen kısımlardan işgaliye mi yoksa kira mı almalılar?

-buraları beledıyelerden izinsiz yapılmışsa yıkım olmalı mı?yoksa kıra yada işgalıyemı alınmalı?

-Kapalı olarak kullanılan bu mekanlar gecıcı olarak işgal şeklinde kabul edilir mi?

-bu tur yerlerden kanun geregı alınan rakamlar çok yuksek çıktığından bır kaos yasanıyor.bunu kanunlar ölçüsünde nasıl bır yol izleyerek çözebılırız?

Saygılarımla

huseyın ESEN, Beledıye Meclıs Üyesı Mudanya Beledıyesı - mudanya / BURSA

Cevap

2464 sayılı Kanunun 52. maddesinde; belediye sınırları içinde bulunan pazar ve panayır kurulan yerlerin, meydanların, mezat yerlerinin her türlü mal ve hayvan satıcıları tarafından, yol, meydan, pazar, iskele, köprü gibi umuma ait yerlerden bir kısmının herhangi bir maksat için, motorlu kara taşıtlarının park etmeleri için il trafik komisyonlarının olumlu görüşü alınarak belediyelerce şehir merkezlerinde tesis edilen ve işletilen mahallerin çalışma saatleri içinde, taşıtlar tarafından satış yapm...