HARCIRAH

HARCIRAH ÖDEMELERİ ADAPAZARI SU VE KANALİZASYON İDARESİ GEN 6 HAZİRAN 2007 ÇARŞAMBA

Soru

Çeşitli yerlerde düzenlenen fuarlara kurumumuz tarafından görevlendirilen personeller dönüşlerinde harcırah talep etmektedirler. Düzenlenen fuar görevimizle ilgili olduğu için fuarlara katılan personellere harcırah verebilir miyiz? Ayrıca başka yerlerde görevlendirilen personellere gidilen yerde sadece öğle yemeği geçmişse 1/3, öğlen ve akşam yemekleri geçmişse 2/3, o akşamda orada kalınmışsa tam harcırah düzenliyorum. Bazı personel itiraz ediyor. Yapılan işlem doğru mudur?

Aydın HACIMOĞLU, Muhasebe Yetkilisi Vekili Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi Gen - Merkez / ADAPAZARI

Cevap

6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümleri uyarınca resmi bir görevle memuriyet mahalli dışında bir yere gönderilenlere gündelik verilir. Kanunun 39. maddesine göre geçici bir görevle memuriyet mahalli dışındaki bir yere gönderilenlerden, buralarda ve yolda öğle (saat 13.00) ve akşam (saat 19.00) yemeği zamanlarından birini geçirenlere 1/3, ikisini geçirenlere 2/3 oranında ve geceyi de geçirenlere tam gündelik verilir.