MEMUR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ ÖZLÜK HAKKI

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI YENİŞEHİR 24 MAYIS 2009 PAZAR

Soru

belediye başkan yardımcısı denince sadece meclis üyelerinden atananların durumu açıklanmaktadır. Belediye başkan yardımcısı denince sadece meclis üyelerinden atananların durumu açıklanmaktadır. Ancak memur belediye başkan yardımcıları yok sayılıyor.

657 sayılı Kanun çerçevesinde çalışan memur belediye başkan yardımcılarının ücretleri, sosyal hakları nelerdir?

Her konuda açıklamalar yapılırken gece gündüz-bayram-tatil demeden çalışmaları takip eden belediye başkan yardımcıları emeğinin karşılığını nasıl almalıdır. Herkes şüpheyle bakıp değerlendirmeler yapmaktadır. Bu konunun açıklığa kavuşmasını bekliyorum.

ahmet DURAN, belediye başkan yardımcısı yenişehir - yenişehir / MERSİN

Cevap

Memur statüsünde çalışan belediye başkan yardımcılarının özlük ve sosyal hakları için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ve buna ilişkin mevzuata bakmak gerekecektir. Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin Eki Ek-4 Kadro Kütüklerinden (I) Sayılı Memur Kadro Kütüğünde Belediye Başkan Yardımcısının kadro derecesi 1’dir. 657 sayılı Kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylık ve ek göstergeleri bu kanunun 43 ü...