MUHTAÇ ASKER AİLESİ YARDIMI

HARCIRAH ÖDEMELERİ BELDİBİ BELEDİYESİ 25 MART 2009 ÇARŞAMBA

Soru

Muhtaç asker ailesi yardımı almakta olan ailemiz kurumumuza 31.12.2008 tarihinde dilekçeyle başvurmuştur. Kurumumuz encümen kararı ile Ocak ayından itibaren yardım yapmaktadır. Muhtaç asker ailesi daha önce Kastamonu’da ikamet etmekte olup, çocuğunun 21.02.2008 tarihinde askere alındığını ve o aylara istinaden de yardım talep etmektedir. Aile, sadece belediyemiz sınırlarında ne zaman ikameti başlamışsa o andan itibaren mi aile yardımı almaya hak kazanır? Yoksa Kastamonu’da ikamet etmekte olduğu süreler için de aile yardımını verebilir miyiz?

Kazım KOCAPINAR, V.H.K.İ. BELDİBİ BELEDİYESİ - MARMARİS / MUĞLA

Cevap

4109 sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanunun 1-3 üncü maddeleri hükümleri dikkate alınarak; muhtaç asker ailesinin Kastamonu ilinde hangi belediye sınırları içerisinde ikamet ettiği ve ikamet ettiği belediyeden 21.02.2008-31.12.2008 tarihleri arasında bu yardımdan yararlanıp yararlanmadığı yazışma yolu ile tespit edilmeli ve alınacak cevaba göre (mükerrer yardımı önlemek açısından) işlem yapılmalıdır.