NORM KADRO

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI TOSYA BELEDİYESİ 7 TEMMUZ 2006 CUMA

Soru

1- Norm Kadro İlke ve Standartlarında Tosya Belediye Başkanlığı D9 grubunda yer almaktadır. Teknik personel belediyemize üç adet olarak verilmiştir. Halihazırda belediyemizde dört adet teknik personelimiz mevcuttur. Ayrıca 657 sayılı Kanuna göre açıktan vekil ataması yapılan 3 adet mühendiste mevcuttur. Bir adet teknik personel fazlası ile açıktan vekil atamalarının ne şekilde değerlendirilebileceği ?

2- Belediyemizde halen çalışan 130 geçici işçi mevcut olup, Norm Kadro İlke ve Standartlarına göre 21 adet geçici işçi çalıştırılması gerekiyor. 21 adetin üzerindeki geçici işçilerin ne şekilde değerlendirileceği ?

3- Norm Kadro İlke ve Standartlarına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 22 nci maddesine göre bu esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer hükmü mevcut olup, Bakanlığımızca konu hakkında gerekli açıklamaların da yapılacağı göz önünde bulundurularak (Mayıs ayı meclis toplantımız 03 Mayıs 2006 Çarşamba günü yapılacaktır.) Haziran ayı toplantısında kadroların mecliste görüşülmesinde sakınca bulunup, bulunmadığı?

Sait GÜLABACI, Belediye Başkanı Tosya Belediyesi - Tosya / KASTAMONU

Cevap

1- Norm kadronuz ile mevcut dolu kadronuz birbiri ile eşit veya mevcut dolu kadronuz norm kadronuzdan fazla ise mevcudun üzerindeki teknik personel hakkında Esasların geçici 3 ve 4 maddelerine uygun işlem yapılacaktır. Açıktan vekil ataması yapılan normun üzerindeki kadroların Esaslar açısından boş kabul edilmesi gerekmektedir. Bu durumda açıktan vekil veya vekalet yoluyla yürütülen kadrolar Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esas...