VEKALET

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ 2 EYLÜL 2006 CUMARTESİ

Soru

Başka bir kurumda çalışmakta iken, 01.05.2003 tarihi itibarı ile Çorum İl Özel İdaresi Boğazkale İlçe Özel İdare Müdürlüğünde memur kadrosuna naklen tayin edildim. Şu an itibariyle 4 yıllık fakülte mezunu olup, 9 yıllık toplam hizmetim ile halen Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosunda 4. derecenin 2. kademesinde çalışıyorum. Muhasebe görevini yürütmem ve mali sorumluluklar nedeniyle çalışmış olduğum İlçe Özel İdare Müdürlüğüne vekalet suretiyle görevlendirilmem için yaptığım başvurular, asilde aranan şartları taşımadığım gerekçesi ile kabul edilmemiştir.

20.07.2006 tarihinde ise Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürünün (1/4 D/K ile emekli olmuştur) emekli olması nedeniyle, Valilik Makamından 657 sayılı Kanunun 86. maddesine istinaden Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürlüğüne vekaleten atanmam için olur alınmıştır.

1- İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslarda şeflik kadrosu kaldırıldığı için asli görev yerim olan Boğazkale İlçe Özel İdare Müdürlüğü kadrosuna vekalet edebilir miyim?

2- Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürlüğüne 657 sayılı Kanunun 86. maddesine istinaden vekaleten bakmam dolayısı ile vekalet ücretim ne şekilde ödenecektir.

Ahmet Haşim ÖZSARAY, Özel İdare Müdürü Özel İdare Müdürlüğü - Boğazkale / ÇORUM

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesinde; bir görevin memurlar eliyle vekaleten yürütülmesi halinde aylıksız vekaletin asıl olduğu belirtilmiş, vekalet aylığı verilmek suretiyle atama yapılabilecek boş kadrolar gösterilmiş, bu haller dışında, boş kadrolara ait görevlerin lüzum görüldüğü takdirde memurlara ücretsiz olarak vekaleten gördürüleceği, 05 Mayıs 2006 tarih ve 26159 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 sayılı Ba...