ENGELLİ ADAY MEMURUN NAKLEN BAŞKA BİR KURUMA GEÇMESİ

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ 21 NİSAN 2022 PERŞEMBE

Soru

Ben yüzde 83 oranında engelliyim EKPSS sınavı üzerinden belediyeye atamam gerçekleşti 2 aylık memurum. Engel durumumdan dolayı belediye başkanı ile görüştüm beni ikamet ettiğim belediyeye göndermek istedi, gitmek istediğim ilin belediyesi beni kabul etti.

Sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne görüş yazısı yazıldı, ancak Bakanlık görüş yazısını olumsuz yazdı. Kabul etmeme sebebi ise aday memur olmam ancak engel durumum dışarda ihtiyaçlarımı karşılayacak durumda değil bu yüzden geçimimi sağlayamıyorum. Devlet Personel Başkanlığının engelli aday memurları hakkımda görüş yazısı dahi var bu konuda desteklerinizi beklemekteyim. İyi çalışmalar.

Mustafa TAN, Memur - /

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54. maddesinde; sınavlarda başarılı olanlardan Devlet memurluğuna girmek isteyenlerin başarı listesindeki sıraya ve 47 nci maddeye göre ilan edilen kadro sayısı kadar, kurumlarınca memur adayı olarak atanacakları, Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresinin bir yıldan az iki yıldan çok olamayacağı ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara naklinin yapılamayacağı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74 üncü maddesinde; memurların bu Kanuna t...