İNTİBAK İŞLEMLERİ

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ 3 OCAK 2022 PAZARTESİ

Soru

TSK’da 926’ya tabi olarak 4/3 de görev yaparken istifa ederek belediyede zabıta memuru olarak göreve başladım. Devam etmekte olan öğrenimimin sona ermesi ile birlikte intibak düzenlemesi yapı-larak, aynı dönemde yıllık derece kademe ilerlemesinin de denk gelmesiyle 2/2 ye intibak düzenle-mem yapıldı. Sonrasında 657 sayılı Kanunun Ortak Hükümler başlığı altındaki tablo baz alınarak 3/2 ye tekrar gelecek şekilde intibak düzenlemem yapıldı.

1. 926 sayılı Kanuna tabi olarak çalışırken kazanmış olduğum yıllık rutin ilerlemeler haricinde ka-zanmış olduğum derece/kademe ilerlemelerim hesaplamaya dahil edilmedi. Bunlarla alakalı gerekli düzenlemeyi talep edebilir miyim?

2. Ek gösterge, emekliliğe esas çalışma süresi vb. kazanımlarda kayıp yaşanmazken, derece ve ka-deme düzenlemesinde bu tablonun esas alınması ne derece doğrudur?

3. 8 yıl herhangi bir ceza almayan memurun otomatikman 1 kademe ilerlemesinin yapılması için aynı kurumda çalışma şartı var mıdır? Yoksa çalışmış olduğum kurumdan bu ilerlemenin yapılmasını geçmişe dönük çalışma yapılarak talep edebilir miyim?

Uğur Güven EROL, - /

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesinde hizmet sınıfları sayılmış olup, anılan maddenin ortak hükümler başlıklı (A) bölümünde sınıflar itibariyle öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselinebilecek derece ve kademeler tespit edilmiştir. Madde hükmüne göre, liseyi bitirenler 13. de-recenin 3. kademesinden, lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 12. derecenin 2. kademe-sinden, lise veya dengi okullar üstü 1 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 11. derecenin 1....