1- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır. Yönetmelik ile  22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin  ekinde yer alan Ek-1,   Ek –3 ve Ek –4 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

2- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

3- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

4- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

5- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

Mahallî İdare Birliklerinin Kurulmasına İzin Verilmesi Hakkında Karar

27 Mayıs 2011 CUMA
 Resmî Gazete
 Sayı : 27946

BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2011/1781

Ekli listede adları yazılı mahalli idare birliklerinin kurulmasına izin verilmesi; İçişleri Bakanlığının 7/4/2011 tarihli ve 10095 sayılı yazısı üzerine, 5355 sayılı Mahallî İdare Birlikleri Kanununun 4 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25/4/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.

25/4/2011TARİHLİ VE 2011/1781 SAYILI

KARARNAMENİN EKİ

LİSTE

SIRA NO

İLİ

MERKEZİ

BİRLİĞİN ADI

ANKARA

Ankara İli, Nallıhan İlçesi

İpekyoluBelediyeleri Turizm Kalkınma Birliği (İpek-Bir)

ÇANKIRI

Çankırı İli, Yapraklı İlçesi

Yeni Babsa Grubu Yapraklı Köyleri İçme Suyu Birliği

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş İli,    Elbistan İlçesi, Evcihüyük Köyü

Yeni Evcihüyük Grup İçme Suyu Birliği

ORDU

Ordu İli, Fatsa İlçesi

Fatsa ve Çevre Belediyeler Birliği (FAT-ÇEB-BİR)

ZONGULDAK

Zonguldak İli, Çaycuma İlçesi

Torlaklar Grubu İçme Suyu Hizmet Birliği (T.G.İ.S.B.)