Hayrettin GÜNGÖR'ün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirilmesi
Sevgili Meslektaşımız Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin GÜNGÖR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Müsteşar..
Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 18 Ağustos 2017 Tarihli ve 30158 Sayılı Resmî Gazete " Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 71)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile emlak vergisine esas olmak üzere 2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edilmiştir.

2- 3 Temmuz 2017 Tarihli ve 30113 Sayılı Resmî Gazete'de  "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" yayımlanmıştır. Yönetmelikle plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ilc projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlenmiş; 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1/10/2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Bu Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi yayımı tarihinde, diğer maddeler 1/10/2017 tarihinde yürürlüğe girecektir.

3- 27 Şubat 2017 Tarihli ve 29992 mükerrer sayılı Resmî Gazete" İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanmıştır.

4- 05.01.2017 tarihinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

5- 8 Aralık 2016 Tarihli ve 29912 Sayılı Resmî Gazete'de "Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği" yayınlanmıştır.

5-11 Kasım 2016 Tarihli ve 29885 Sayılı Resmî Gazete'de 474 Sıra No Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği  ile yeniden değerleme oranı 2016 yılı için % 3,83 (üç virgül seksenüç) olarak tespit edilmiştir.

Antalya/Manavgat/Side, The Sense De Luxe Hotel’de düzenlenen Eğitim Semineri

Derneğimizce, Antalya/Manavgat/Side, The Sense De Luxe Hotel’de 04-08 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen ve belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye ve il özel idare personellerinin yakın ilgi gösterdiği seminer, saygı duruşu ve istiklal marşını müteakiben Dernek Başkanı Sebaattin KARAKAYA ve Kontrolörler Başkanı Mustafa Reşit HAZER’in açılış konuşmalarıyla başlamış, geniş bir katılımla ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Seminerde;

Dernek Başkanı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA; 6552 sayılı Kanun Uygulamaları, memurların hak, ödev ve yükümlülükleri, görevde yükselme ve sözleşmeli personel, belediye personel mevzuatındaki son değişiklikler, disiplin işlemleri, görevden uzaklaştırma,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR; zabıtanın görev yetki ve sorumlulukları, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik, Kabahatler Kanunu ve uygulamaları, işyeri açma ve çalışma ruhsat işlemleri,

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Mal alımı, Hizmet alımı, Yapım İşleri, Danışmanlık Hizmet Alımları Uygulama Yönetmelikleri,

İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkan Yardımcısı Başkontrolör Nuri ÇELİK; 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ve uygulaması, 4483 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun ve uygulaması,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can YENİCE; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve taşınmaz mal kayıtları, taşınır mal kayıt işlemleri,

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir TEKİN; İl Özel İdareleri ve Belediyelerde 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, harcama süreci, harcama sürecinde rol alan faktörler, görev ve sorumlulukları, ön mali kontrol, kamu zararı

konularında konuşmalar yaparak katılımcılara yeni ufuklar açan bilgiler aktarmışlardır.

Ayrıca seminerde, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve tereddütlerle alakalı olarak katılımcılarla konuşmacılar arasında sorulu-cevaplı bilgi alışverişine imkân sağlanmıştır.