Hayrettin GÜNGÖR'ün Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeliğine atanması
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları Üyeliklerine Yapılan Atamalar..

1-6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

2- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 6/7/2018 tarihli ve 10 sıra nolu Genelgesiyle 1/7/201831/12/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

3- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

4-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

5-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

6- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Antalya/Manavgat/Side, The Sense De Luxe Hotel’de düzenlenen Eğitim Semineri

Derneğimizce, Antalya/Manavgat/Side, The Sense De Luxe Hotel’de 04-08 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen ve belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye ve il özel idare personellerinin yakın ilgi gösterdiği seminer, saygı duruşu ve istiklal marşını müteakiben Dernek Başkanı Sebaattin KARAKAYA ve Kontrolörler Başkanı Mustafa Reşit HAZER’in açılış konuşmalarıyla başlamış, geniş bir katılımla ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Seminerde;

Dernek Başkanı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA; 6552 sayılı Kanun Uygulamaları, memurların hak, ödev ve yükümlülükleri, görevde yükselme ve sözleşmeli personel, belediye personel mevzuatındaki son değişiklikler, disiplin işlemleri, görevden uzaklaştırma,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR; zabıtanın görev yetki ve sorumlulukları, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik, Kabahatler Kanunu ve uygulamaları, işyeri açma ve çalışma ruhsat işlemleri,

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Mal alımı, Hizmet alımı, Yapım İşleri, Danışmanlık Hizmet Alımları Uygulama Yönetmelikleri,

İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkan Yardımcısı Başkontrolör Nuri ÇELİK; 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ve uygulaması, 4483 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun ve uygulaması,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can YENİCE; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve taşınmaz mal kayıtları, taşınır mal kayıt işlemleri,

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir TEKİN; İl Özel İdareleri ve Belediyelerde 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, harcama süreci, harcama sürecinde rol alan faktörler, görev ve sorumlulukları, ön mali kontrol, kamu zararı

konularında konuşmalar yaparak katılımcılara yeni ufuklar açan bilgiler aktarmışlardır.

Ayrıca seminerde, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve tereddütlerle alakalı olarak katılımcılarla konuşmacılar arasında sorulu-cevaplı bilgi alışverişine imkân sağlanmıştır.