1- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

2- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

3- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

4- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

5- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

6- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile tecil faizi oranı  yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

Antalya/Manavgat/Side, The Sense De Luxe Hotel’de düzenlenen Eğitim Semineri

Derneğimizce, Antalya/Manavgat/Side, The Sense De Luxe Hotel’de 04-08 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen ve belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye ve il özel idare personellerinin yakın ilgi gösterdiği seminer, saygı duruşu ve istiklal marşını müteakiben Dernek Başkanı Sebaattin KARAKAYA ve Kontrolörler Başkanı Mustafa Reşit HAZER’in açılış konuşmalarıyla başlamış, geniş bir katılımla ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Seminerde;

Dernek Başkanı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA; 6552 sayılı Kanun Uygulamaları, memurların hak, ödev ve yükümlülükleri, görevde yükselme ve sözleşmeli personel, belediye personel mevzuatındaki son değişiklikler, disiplin işlemleri, görevden uzaklaştırma,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR; zabıtanın görev yetki ve sorumlulukları, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik, Kabahatler Kanunu ve uygulamaları, işyeri açma ve çalışma ruhsat işlemleri,

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Mal alımı, Hizmet alımı, Yapım İşleri, Danışmanlık Hizmet Alımları Uygulama Yönetmelikleri,

İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkan Yardımcısı Başkontrolör Nuri ÇELİK; 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ve uygulaması, 4483 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun ve uygulaması,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can YENİCE; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve taşınmaz mal kayıtları, taşınır mal kayıt işlemleri,

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir TEKİN; İl Özel İdareleri ve Belediyelerde 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, harcama süreci, harcama sürecinde rol alan faktörler, görev ve sorumlulukları, ön mali kontrol, kamu zararı

konularında konuşmalar yaparak katılımcılara yeni ufuklar açan bilgiler aktarmışlardır.

Ayrıca seminerde, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve tereddütlerle alakalı olarak katılımcılarla konuşmacılar arasında sorulu-cevaplı bilgi alışverişine imkân sağlanmıştır.