Hayrettin GÜNGÖR'ün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirilmesi
Sevgili Meslektaşımız Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin GÜNGÖR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Müsteşar..
Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 18 Ağustos 2017 Tarihli ve 30158 Sayılı Resmî Gazete " Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 71)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile emlak vergisine esas olmak üzere 2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edilmiştir.

2- 3 Temmuz 2017 Tarihli ve 30113 Sayılı Resmî Gazete'de  "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" yayımlanmıştır. Yönetmelikle plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ilc projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlenmiş; 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1/10/2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Bu Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi yayımı tarihinde, diğer maddeler 1/10/2017 tarihinde yürürlüğe girecektir.

3- 27 Şubat 2017 Tarihli ve 29992 mükerrer sayılı Resmî Gazete" İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanmıştır.

4- 05.01.2017 tarihinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

5- 8 Aralık 2016 Tarihli ve 29912 Sayılı Resmî Gazete'de "Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği" yayınlanmıştır.

5-11 Kasım 2016 Tarihli ve 29885 Sayılı Resmî Gazete'de 474 Sıra No Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği  ile yeniden değerleme oranı 2016 yılı için % 3,83 (üç virgül seksenüç) olarak tespit edilmiştir.

Antalya, Kemer Göynük Mirada Del Mar Hotel’de düzenlenen eğitim semineri

Derneğimizce 24-28 Nisan 2013 tarihleri arasında Antalya/Kemer Göynük Mirada Del Mar Hotel’de düzenlenen eğitim seminerinde;

1.GÜN :
24.04.2013 Çarşamba günün saat 12.00’de otele giriş yapılarak konaklama işlemleri gerçekleştirilmiştir.
Öğle Yemeğini müteakip saat 14:30’da eğitim programının açılışı yapılarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesine müteakip Dernek Başkanı Recep DEMİR ve Kontrolörler Başkanı Kadir ÇELİK  tarafından açılış konuşması yapılmıştır.
Saat 15:00’de İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkanı Kadir ÇELİK tarafından “Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması, 3628 sayılı Kanun kapsamına giren suçlar ve yargılama usulü” konularında katılımcılara eğitim verilmiş katılımcıların bu konudaki soruları cevaplandırılmış ve konulara açıklık getirilmiştir.
2.GÜN :
25.04.2013 tarihinde saat 09.30’da başlayan eğitim programında öğleden önce ve öğleden sonra saat 15: 30’a kadar Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ tarafından “4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Mal alımı, Hizmet alımı, Yapım İşleri, Danışmanlık Hizmet Alımları Uygulama Yönetmelikleri” konularında katılımcılara ihale usulleri de örneklendirilerek eğitim verilmiş katılımcıların bu konudaki soruları cevaplandırılmış ve konulara açıklık getirilmiştir.
Saat 15:30’dan sonra İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR tarafından, “Kabahatler Kanunu,1608 sayılı Kanun ve diğer idari para cezalarının uygulanması” konularında katılımcılara eğitim verilmiş katılımcıların bu konudaki soruları cevaplandırılmış ve konulara açıklık getirilmiştir.
3.GÜN :
26.04.2013 tarihinde saat 09.30’da başlayan eğitim programında öğleden önce; İçişleri Bakanlığı İçdenetim Birim Başkanı Tahir TEKİN tarafından, “İl Özel İdareleri ve Belediyelerde; Harcama ve muhasebe yetkilileri ile gerçekleştirme görevlilerinin görev ve sorumlulukları, kamu zararlarının tespit ve tahsil yöntemleri, harcama sürecinde yer alan görevlilerin kamu zararında sorumlulukları.” konularında katılımcılara eğitim verilmiş katılımcıların bu konudaki soruları cevaplandırılmış ve konulara açıklık getirilmiştir.
Öğleden sonra saat 14.00’de başlayan eğitimde, İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR tarafından, “Belediyeler ve İl Özel İdarelerinde; sıhhi, gayri sıhhi müesseselere ve umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi, denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemler” hakkında eğitim verilmiştir,anlatılan konularda katılımcıların soruları cevaplandırılmıştır ve konulara açıklık getirilmiştir.
4.GÜN :
27.04.2013 tarihinde saat 09:30’da başlayan Eğitim Programında öğleden önce Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Adem CEYLAN tarafından, “- 6360 sayılı Kanunda yer alan düzenlemeler ile tüzel kişiliği ilk mahalli idareler seçiminde sona erecek il özel idareleri ve belediyeler ile ilgili Olarak Kanun Kapsamında yapılması ilgili idarelerce yapılması gereken iş ve işlemler.” konularında eğitim verilmiş, katılımcıların soruları cevaplandırılmış ve belirtilen konulara açıklık getirilmiştir.
Öğleden sonra saat 14. 00’de başlayan eğitimde, Ankara İl özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı  İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA tarafından, “ Mahalli idareler personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği, Mahalli idarelerde sözleşmeli personel ve geçici işçi istihdamı ve mahalli idareler memurlarının disiplin iş ve işlemleri.” hakkında eğitim verilmiş, katılımcıların soruları cevaplandırılarak, konulara açıklık getirilmiştir.
5.GÜN :
28.04.2013’de saat 12.00’da katılımcıların otelden ayrılması ile eğitim programımız son bulmuştur.
Eğitim Programı süresince eğitim saatleri dışında katılımcılarla eğitimde görevli İçişleri Bakanlığı Kontrolörleri katılımcıların özel veya programa dahil konulardaki sorunları ile ilgili sorularına cevap verilmiş eğitimde amaçlanan azami fayda sağlanmıştır.
Katılımcılar eğitimin konusunda uzman olan meslek grubunun derneği tarafından verilmesi ve bundan sağladıkları fayda konusunda memnuniyetlerini dile getirmiş Derneğimizce bu tür seminerlerin yılda en az 2 (iki) kez düzenlenmesi hususunu da dile getirmişlerdir.